Abonament gratuit

PENTRU MANIPULAREA CURSULUI DE SCHIMB VALUTARCinci bănci majore, amendate cu 90,5 milioane dolari în Elveţia

(A.V.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Cinci bănci importante au fost amendate cu un total de 90 de milioane de franci (90,5 milioane de dolari) în Elveţia pentru manipularea pieţei de schimb valutar, conform anunţului făcut ieri de autoritatea de concurenţă din această ţară (WEKO), informează Reuters.

Băncile în cauză sunt Barclays, Citigroup, JPMorgan Chase & Co., MUFG Bank şi Royal Bank of Scotland (RBS). Banca britanică Barclays a fost sancţionată cu 27 de milioane de franci, Citigroup (SUA) - cu 28,5 milioane de franci, JPMorgan (SUA) - cu 9,5 milioane de franci, MUFG Bank (Japonia) - cu 1,5 milioane de franci şi RBS (Marea Britanie) - cu 22,5 milioane de franci.

"Au fost descoperite înţelegeri anticoncurenţiale între MUFG Bank, Barclays, Citigroup, JP Morgan şi RBS în tranzacţiile efectuate pe piaţa valutară spot", conform WEKO. Autoritatea a menţionat că activităţile de tip cartel dintre băncile amintite s-au derulat între anii 2007 - 2015.

Grupul bancar elveţian UBS nu a fost pedepsit în acest caz deoarece a fost denunţătorul cartelului.

Pe de altă parte, este în curs de derulare o investigaţie asupra băncii elveţiene Credit Suisse, după cum a precizat autoritatea din Elveţia.

Anunţul autorităţii elveţiene vine după ce, luna trecută, Comisia Europeană a aplicat două amenzi în valoare totală de 1,07 miliarde de euro băncilor Barclays, Citigroup, MUFG, JPMorgan şi RBS, pe motiv că acestea au manipulat piaţa valutară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS