PENTRU MANIPULAREA CURSULUI DE SCHIMB VALUTARCinci bănci majore, amendate cu 90,5 milioane dolari în Elveţia

(A.V.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Cinci bănci importante au fost amendate cu un total de 90 de milioane de franci (90,5 milioane de dolari) în Elveţia pentru manipularea pieţei de schimb valutar, conform anunţului făcut ieri de autoritatea de concurenţă din această ţară (WEKO), informează Reuters.

Băncile în cauză sunt Barclays, Citigroup, JPMorgan Chase & Co., MUFG Bank şi Royal Bank of Scotland (RBS). Banca britanică Barclays a fost sancţionată cu 27 de milioane de franci, Citigroup (SUA) - cu 28,5 milioane de franci, JPMorgan (SUA) - cu 9,5 milioane de franci, MUFG Bank (Japonia) - cu 1,5 milioane de franci şi RBS (Marea Britanie) - cu 22,5 milioane de franci.

"Au fost descoperite înţelegeri anticoncurenţiale între MUFG Bank, Barclays, Citigroup, JP Morgan şi RBS în tranzacţiile efectuate pe piaţa valutară spot", conform WEKO. Autoritatea a menţionat că activităţile de tip cartel dintre băncile amintite s-au derulat între anii 2007 - 2015.

Grupul bancar elveţian UBS nu a fost pedepsit în acest caz deoarece a fost denunţătorul cartelului.

Pe de altă parte, este în curs de derulare o investigaţie asupra băncii elveţiene Credit Suisse, după cum a precizat autoritatea din Elveţia.

Anunţul autorităţii elveţiene vine după ce, luna trecută, Comisia Europeană a aplicat două amenzi în valoare totală de 1,07 miliarde de euro băncilor Barclays, Citigroup, MUFG, JPMorgan şi RBS, pe motiv că acestea au manipulat piaţa valutară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS