Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PENTRU PRELUNGIREA MANDATULUI LUI AL-SISSI:Votul la referendumul din Egipt a început

T.I.
Internaţional /

Abdel Fattah al-Sissi (Sursa foto: Twitter)

Abdel Fattah al-Sissi (Sursa foto: Twitter)

Secţiile de votare s-au deschis, astăzi, în Egipt pentru referendumul privind revizuirea Constituţiei care l-ar autoriza pe preşedintele Abdel Fattah al-Sissi, ales în 2014, să-şi prelungească mandatul şi să-şi consolideze puterea, informează AFP.

Al-Sissi a votat la Cairo în momentul deschiderii secţiilor de votare, la ora locală 09:00 (07:00 GMT), potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Scrutinul se va încheia luni seară.

Secţiile de vot erau decorate în culorile naţionale şi plasate sub stricta protecţie a poliţiei şi armatei, potrivit AFP.

Noile dispoziţii permit ca cel de-al doilea mandat al lui Al-Sissi să fie prelungit, de la patru ani în prezent, la şase ani, astfel că actualul mandat al preşedintelui egiptean ar urma să expire în 2024.

Şeful statului egiptean se va putea apoi prezenta în 2024 pentru un al treilea mandat, ceea ce ar face ca Al-Sissi să rămână la putere până în 2030.

În afara duratei mandatului prezidenţial, revizuirea Constituţiei ar duce la sporirea controlului executivului asupra puterii judiciare şi instituţionalizarea rolului politic al armatei, pilon de sprijin al regimului.

Schimbările prevăd totodată revenirea la un parlament bicameral, cu reînfiinţarea Senatului, care a fost suprimat în 2012.

Urmează să fie impusă şi o cotă de 25% de femei în parlament, iar preşedintele va putea numi mai mulţi vicepreşedinţi.

În total, circa 62 de milioane de egipteni, dintr-o populaţie de aproape 100 de milioane, sunt înregistraţi ca alegători şi sunt chemaţi să se prezinte la una din cele 13.000 de secţii de votare din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie