PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ OCTOMBRIE 2006Randamentele obligaţiunilor germane, în teritoriu negativ

Ziarul BURSA #Internaţional /

Randamentele obligaţiunilor germane, în teritoriu negativ

Randamentele obligaţiunilor germane pe zece ani au intrat vineri în teritoriu negativ, pentru prima dată din octombrie 2006, după ce datele au arătat o contractare a producţiei industriale pentru a treia lună consecutiv, transmite Reuters.

Dobânzile la care se împrumută de pe piaţă Germania au scăzut cu trei puncte de bază, ajungând la minus 0,001%, după publicarea unui studiu realizat de compania de analize financiare Markit care arată că indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI), care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor din Germania, a scăzut la 51,5 puncte în martie, cel mai redus nivel din iunie 2013.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei, potrivit Agerpres.

"Povestea din spatele declinului nu reprezintă o surpriză majoră. Dar amploarea declinului este importantă. Aşa ceva se întâmplă foarte rar iar surpriza contează cel mai mult pe pieţe", a apreciat analistul Antoine Bouvet de la Mizuho, care a adăugat că nu este surprins de evoluţia randamentelor obligaţiunilor germane pe zece ani.

În 21 octombrie 2016, randamentele obligaţiunilor germane pe zece ani au atins nivelul zero, după ce Consiliul guvernatorilor BCE a confirmat achiziţiile lunare masive de active, pentru a ţine sub control inflaţia şi a stimula expansiunea zonei euro.

Vineri, randamentele obligaţiunilor pe zece ani din Franţa şi Spania au scăzut cu aproape cinci puncte de bază, pe fondul temerilor privind încetinirea economiei pe plan global.

Analiştii avertizează că avântul PIB-ului Germaniei ar urma să încetinească deoarece exportatorii sunt afectaţi de cererea globală mai slabă, disputele comerciale dintre SUA şi China şi Brexit. Aceste riscuri externe sunt parţial compensate de majorarea cheltuielilor de consum, sprijinite de piaţa solidă a forţei de muncă şi de ratele scăzute ale dobânzilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS