Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

PENTRU PRIMA DATĂTransgaz primeşte rating-ul "BBB-" cu perspectivă stabilă din partea Fitch

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Transgaz primeşte rating-ul "BBB-" cu perspectivă stabilă din partea Fitch

Agenţia de evaluare internaţională Fitch a acordat, pentru prima dată, rating-ul "BBB-" cu perspectivă stabilă companiei Transgaz Mediaş (TGN), informează transportatorul de gaze naturale printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, Transgaz este evaluată la nivelul de rating al ţării noastre şi cu două trepte peste nivelul de deţinut anterior.

"Rating-ul acordat de Fitch companiei reflectă profilul solid al activităţii Transgaz în calitate de concesionar şi operator al reţelei de transport gaze naturale din România, precum şi preconizarea unei contracţii progresive a activităţii internaţionale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiţionale", menţionează Transgaz în comunicat, adăugând: "Ratingul este susţinut de reglementările privind trans­portul gazelor din ţară şi aşteptările noastre că o investiţie actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-Româ­nia-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la baza de active reglementată a Transgaz (RAB) care stă la baza unor câştiguri viitoare".

Recent, compania a anunţat că urmează să investească 64,3 milioane de euro în modernizarea şi dezvoltarea staţiilor de comprimare Oneşti si Siliştea, investiţie prin care se urmăreşte consolidarea sistemului de trans­port gaze naturale în ţara noastră, între Oneşti - Isaccea.

Pentru acest an, Transgaz şi-a bugetat venituri de 1,9 miliarde de lei şi un profit net de 125 milioane de lei, în scădere cu 75% faţă de cel realizat anul anterior.

După primele trei luni din 2019, transportatorul de gaze a obţinut un profit net de 191,38 milioane de lei, cu 19% sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a raportat un profit de 236,6 milioane lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, deţine 58,51% din Trans­gaz.

Valoarea de piaţa a companiei la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la circa 4,29 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS