Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PENTRU PRIMA OARĂ DUPĂ 2007Sindicatul UAW a declanşat o grevă la General Motors

Ziarul BURSA #Internaţional /

Sindicatul american United Auto Workers (UAW) a declanşat duminică, la miezul nopţii, prima grevă la grupul General Motors (GM) de după 2007, a celor aproximativ 48.000 de angajaţi plătiţi cu ora, din cauza intrării în impas a negocierilor pentru contractul de muncă, transmite Reuters, conform news.ro.

"Nu tratăm uşor acest lucru. Este ultima noastră soluţie", a declarat Terry Dittes, vicepreşedinte al UAW însărcinat cu relaţia cu GM, la o conferinţă de presă susţinută la Detroit.

GM a anunţat într-un comunicat că oferta făcută UAW în timpul negocierilor include investiţii de pes-te 7 miliarde de dolari, 5.400 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt noi, majorări de salarii, beneficii îmbunătăţite şi un bonus de 8.000 de dolari la ratificarea contractului.

"Am negociat cu bună credinţă şi cu recunoaşterea urgenţei", porivit GM.

Greva va bloca rapid operaţiunile GM în America de Nord şi ar putea afecta economia americană. Un protest prelungit va provoca dificultăţi şi angajaţilor cu ora ai GM, din cauza scăderii puternice a veniturilor acestora în timpul protestului.

Duminică, discuţiile dintre GM şi UAW au fost suspendate, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Sindicatul a încercat să determine GM să nu închidă fabricile de asamblare din Ohio şi Michigan şi a susţinut că muncitorii merită salarii mai mari după ani de zile în care GM a obţinut profituri record în America de Nord.

GM argumentează că închiderea fabricilor este răs-punsul necesar la schimbările din piaţă şi că salariile şi beneficiile UAW sunt costisitoare comparativ cu fabricile auto ne-sindicalizate din statele sudice ale SUA.

Producătorul auto a precizat că oferta făcută sindicatului include soluţii pentru fabricile de asamblare din Ohio şi Michigan, care în prezent duc lipsă de produse.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS