PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ŞAPTE ANIContribuţia vânzărilor de iPhone-uri la veniturile Apple a scăzut la mai puţin de jumătate

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 01 august 2019

Contribuţia vânzărilor de iPhone-uri la veniturile Apple a scăzut la mai puţin de jumătate

Contribuţia vânzărilor de telefoane iPhone la veniturile trimestriale ale Apple a scăzut la mai puţin de jumătate pentru prima oară în ultimii şapte ani, dar directorul general Tim Cook a descris această schimbare drept un succes al diversificării de la un produs unic şi a anticipat rezultate pentru aşteptările Wall Street. Acţiunile Apple au crescut marţi cu 4,25% în urma informaţiilor, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Strategia companiei s-a dovedit folositoare, în special în China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume. Investitorii s-au temut de o serie de date negative referitoare la livrările din partea guvernului chinez, iar analiştii anticipau probleme pentru producătorul iPhone.

Vânzările Apple în China, care au fost în cădere liberă la începutul aces­tui an, au înregistrat doar o scădere uşoară, temperând îngrijorările că tensiunile comerciale subminează prezenţa Apple pe una dintre cele mai importante pieţe.

Vânzările slabe de telefoane mobile la nivel global au determinat Apple să se concentreze pe accesorii precum Apple Watch şi pe muzică, aplicaţii, jocuri, video şi un card de credit care va fi lansat în august.

În China continentală, Cook a spus că numărul total al utilizatorilor de dispozitive Apple a urcat în trimestrul trei fiscal, contribuind la creşterea pieţei pentru serviciile sale, ale căror vânzări au urcat cu peste 10%.

"Am crescut pe piaţa Chinei continentale. Veniturile non-iPhone au avansat cu 17%. Am crescut pe fiecare categorie în afară de iPhone", a spus Cook.

La nivel global, vânzările de  iPhone-uri au scăzut cu 12%, la 25,99 de miliarde de dolari, după un declin de 17% pe parcursul trimestrului precedent, confirmând aşteptările de pe Wall Street.

Veniturile generate de dispozitivele portabile şi de alte accesorii, au avansat cu aproape 50%, depăşind aşteptările.

Veniturile din servicii au crescut cu 12,6%, la 11,46%, fiind uşor sub aşteptări, dar au stabilit un nou nivel record.

Pentru trimestrul patru fiscal, Apple anticipează venituri de 61-64 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, de 61,02 miliarde de dolari.

La nivelul superior al estimărilor Apple, vânzările le-ar depăşi pe cele de anul trecut, de 62,90 miliarde de dolari, chiar dacă analiştii anticipează că vânzările de iPhone-uri vor fi în continuare modeste până la venirea modelelor 5G, în 2020.

Pentru trimestrul trei fiscal încheiat în iunie, Apple a raportat o creştere a veniturilor cu 1%, la 53,8 miliarde de dolari, şi un declin de 7% al profitului pe acţiune, la 2,18 dolari pe unitate, faţă de estimările de 53,39 miliarde de dolari şi 2,10 dolari pe acţiuni, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Hal Eddins, economist şef la Capital Investment Counsel, firmă care deţine acţiuni Apple, a spus că este plăcut surprins de încetinirea declinului vânzărilor de iPhone-uri.

Apple nu a publicat numărul de dis­pozitive Apple active, dar în ianuarie a anunţat că acesta era de 1,4 miliarde, dintre care 900 de milioane de iPhone-uri.

Compania a raportat rezultatele financiare pe fondul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China. Preşedintele Donald Trump a suspendat introducerea unor tarife noi pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, care ar fi inclus şi iPhone-uri.

Tensiunile comerciale au încetinit creşterea economiei chineze, o piaţă majoră pentru Apple, care a redus preţurile iPhone-urilor în China deoarece cursul de schimb a făcut ca telefoanele să fie prea scumpe.

Cota de piaţă a Apple în China a scăzut de la 6,4% la 5,8%, potrivit firmei de analiză a pieţei Canalys, parţial pentru că Huawei Technologies a câştigat cotă, devenind lider.

Declinul cotei de piaţă consemnat de Apple este mai mic decât cel al Xiaomi, Oppo şi Vivo, potrivit datelor Canalys.

Acţiunile Apple au crescut cu peste 20% de la începutul lui iunie, când titlurile au scăzut în urma informaţiilor că Departamentul de Justiţie are juris­dicţie asupra companiei într-o posibilă investigaţie care vizează dacă giganţii tehnologiei s-au angajat în practici anticoncurenţiale.

Veniturile Apple pe segmentul dis­pozitivelor portabile, pentru locuinţe şi accesorii, care include Apple Watch şi AirPod, au fost de 5,53 de miliarde de dolari, în timp ce analiştii estimau 4,81 miliarde de dolari.

Apple a mai anunţat că a returnat acţionarilor peste 21 de miliarde de dolari în trimestrul trei fiscal, între care 17 miliarde de dolari prin răscumpărări. Compania a declarat un dividend de 77 de cenţi pe acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro