Abonament gratuit

PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, Rompetrol Rafinare a investit 2,3 milioane dolari într-o instalaţie de recuperare a vaporilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Rompetrol Rafinare a investit 2,3 milioane dolari într-o instalaţie de recuperare a vaporilor

Rompetrol Rafinare a investit 2,3 milioane de dolari pentru punerea în funcţiune a unei noi instalaţii complet automatizată de recuperare a vaporilor, la punctele de încărcare auto şi feroviar din rafinăria Vega.

Instalaţia are rol de reducere a impactul activităţilor operaţionale asupra mediul înconjurător şi a comunităţilor din zonă, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Conform comunicatului, investiţia completează, astfel, planul general de acţiuni derulate de Rompetrol Rafinare pentru optimizarea, eficientizarea şi conformarea proceselor operaţionale, instalaţia fiind pusă în funcţiune cu respectarea tuturor normelor din domeniu.

Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare, a declarat: "Investim în implementarea celor mai moderne şi sigure tehnologii, menite să reducă, în mod continuu, impactul pe care Rafinăria Vega îl are asupra mediului înconjurător. Proiectele aflate în derulare, împreună cu investiţiile destinate eficientizării proceselor de producţie, vor reuşi să asigure rafinăriei Vega un parcurs pozitiv, în trendul ultimilor ani, în care au fost obţinute rezultate remarcabile".

Compania Rompetrol este membră a Grupului KMG International, iar instalaţia de recuperare vapori respectă toate cerinţele de mediu în domeniul emisiilor de compuşi organici volatili, rezultaţi în urma operaţiunilor de încărcare şi descărcare a produselor petroliere în rampele auto şi cele de cale ferată din Rafinăria Vega. Lucrările au fost realizate sub coordonarea Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International), echipamentul central al instalaţiei a fost furnizat de o importantă companie franceză, iar în prezent funcţionează în regim automat, se mai arată în comunicat.

Comunicatul citat mai notează: "Echipamentul complet automatizat are în componenţă patru posturi de încărcare în rampa CF şi trei posturi în rampa auto, acestea fiind dotate cu braţe moderne de încărcare şi recuperare vapori, echipamente electrice şi aparate de control, comandă şi supraveghere. Instalaţia este proiectată pentru o capacitate de 300 mc/h, iar emisiile maxime în atmosferă a compuşilor nu depăşesc valorile impuse de autorităţile de profil.

Rafinăria Vega Ploieşti a obţinut în 2018 opt recorduri operaţionale, printre care materia primă procesată (406.000 tone), producţie de hexan (peste 84.500 tone) sau producţie de solvenţi (43.500 tone). Vega funcţionează în sinergie perfectă cu rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre. Astfel, Petromidia îi asigură integral rafinăriei din Ploieşti materiile prime/semifabricate necesare obţinerii de produse speciale cu o valoare adăugată ridicată".

Rafinăriile Vega şi Petromidia sunt operate de Rompetrol Rafinare, unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul de stat al ţării, iar principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%).

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie