Peste 2.900 de elevi ai şcolilor de agenţi ai MAI au depus astăzi jurământul

D.I.
Miscellanea #Servicii Publice / 9 martie 2018

Peste 2.900 de elevi ai şcolilor de agenţi ai MAI au depus astăzi jurământul

Astăzi, în şcolile de agenţi de poliţie şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) 2.902 de elevi au depus jurământul militar, se arată într-un comunicat al ministerului, dat astăzi publicităţii.

Dintre aceştia, 1.588 sunt de la arma poliţie, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri şi 281 de la poliţia de frontieră. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat: "Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii - faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză! Eu vă recomand să nu vă opriţi aici! Mergeţi mai departe, pregătiţi-vă intens şi demonstraţi că oricând puteţi face mai mult pentru voi şi pentru ţară!".

La ceremonii au fost prezenţi reprezentanţi din Aparatul Central al MAI precum şi din Inspectoratele generale ale fiecărei arme (Poliţie, Poliţie de Frontieră, Pompieri şi Jandarmi).

Conform strategiei MAI de reducere a deficitului de personal, vor intra în sistem două promoţii ale şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri (peste 5.000 de agenţi şi subofiţeri), promoţia Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" (aproximativ 600 de ofiţeri), precum şi aproximativ 1.800 de angajaţi din sursă externă.

Potrivit sursei citate, în primele zile ale acestei luni au început probele sportive pentru candidaţii înscrişi la concursurile pentru ocuparea posturilor cu încadrare din sursă externă la Poliţia Română.

În comunicat se mai arată că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne există 6 instituţii de învăţământ care pregătesc agenţi de poliţie şi subofiţeri ( Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina; Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Drăgăşani; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Petru Rareş" din Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" - Boldeşti).

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro