Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut

DRAGOŞ IONIŢĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au scăzut în a patra şedinţă de tranzacţionare a săptămânii.

Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei de ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,31%, în scădere faţă de valoarea înregistrată anterior, de 1,32%, în timp ce dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a stagnat la 1,01%, valoare înregistrată de asemenea în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 3 luni (care reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele) a stagnat, la 2,09%. ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei.

În acelaşi timp, ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a scăzut, ieri, la valoarea de 2,40%, de la 2,41%.

O analiză realizată de departamentul de specialitate al "Băncii Transilvania" (BT) punctează: "În absenţa unor informaţii macroeconomice relevante din plan intern, piaţa financiară a resimţit evoluţiile din pieţele externe în şedinţa de tranzacţionare de miercuri. Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă s-au diminuat marginal: pe scadenţa 10 ani cu un punct bază, la 4.555%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie