PIAŢA VALUTARĂEuro a crescut la 4,4319 lei

Valentin Busuioc
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euro s-a apreciat, ieri, cu 0,50 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4319 lei/euro.

În şedinţele interbancare, moneda europeană era cotată, în jurul orei 16:30, la 4,4336 lei, faţă de 4,427 lei marţi, la aceeaşi oră. Minimul şedinţei de ieri a fost de 4,427 lei/euro, în timp ce maximul s-a situat la valoarea de 4,4345 lei/euro.

Surse din piaţă ne-au spus că şedinţa a fost "liniştită, cu ceva mai multă activitate decât luni sau marţi", volumele tranzacţionate fiind "nu foarte mari, în condiţiile în care un cumpărător a dus piaţa ceva mai sus". BNR nu şi-a făcut simţită prezenţa.

Pe piaţa secundară a titlurilor de stat, în a doua parte a zilei, au fost cumpărate unele obligaţiuni pe 3 ani şi vândute altele pe 10 ani, ne-au spus sursele. Traderii se aşteaptă ca, până miercurea viitoare, "dacă vor fi volume bune", moneda europeană să atingă şi chiar să depăşească uşor nivelul de 4,44 lei.

Dolarul a coborât comparativ cu şedinţa de tranzacţionare precedentă, pierzând 1 ban în faţa leului. Banca Centrală a afişat un curs de referinţă de 3,5573 lei/dolar.

În schimb, cursul de schimb pentru francul elveţian a fost anunţat la o valoare de 3,6851 lei/franc, majorându-se de la valoarea atinsă în şedinţa de marţi, de 3,6831 lei/franc.

De asemenea, gramul de aur a fost cotat, ieri, la 133,1433 lei, în avans comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 132,0668 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS