PIEŢELE EUROPENE, ÎN DECLINAcţiunile "Debenhams" au pierdut 45% în numai o zi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Acţiunile "Debenhams" au pierdut 45% în numai o zi

Bursele din Europa au urmat un curs negativ vineri, din cauza unor date slabe privind economia zonei euro.

Titlurile lanţului britanic de distribuţie "Debenhams" Plc au pierdut 45,2%, ajungând la 1,59 pence. Compania a avertizat că acţionarii săi ar putea înregistra pierderi în urma unor eventuale măsuri de restructurare.

Acţiunile companiei auto germane "Daimler" AG au coborât cu 1,9%, la 50,50 euro. "Daimler" i-a cerut băncii americane de investiţii "Goldman Sachs" să găsească un mod de a-şi majora participaţia deţinută la producătorul auto chinez "BAIC Motor" Corp. din China, potrivit unor surse citate de Reuters.

Titlurile "Tenaris" SA au urcat cu 2,7%, la 12,89 euro. Producătorul internaţional de ţevi (cu sediul în Luxemburg) preia divizia americană "IPSCO Tubulars" Inc. aparţinând companiei ruse TMK, pe 1,2 miliarde de dolari.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 2%, la 7.207,59 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,6%, la 11.364,17.

În SUA, acţiunile au scăzut vineri, în contextul avansului titlurilor de stat americane.

Titlurile producătorului de maşini electrice "Tesla" Inc. s-au depreciat cu 3,5%, la 264,53 dolari. "Tesla" l-a dat joi în judecată pe Guangzhi Cao, un fost inginer al companiei, pentru că ar fi copiat codul sursă al tehnologiei Autopilot, înainte să plece la un startup chinez din domeniul conducerii autonome.

Titlurile producătorului de cosmetice "Avon Products "Inc. au consemnat un avans de 10,1%, la 3,06 dolari. Compania, care s-a divizat în urmă cu trei ani, a luat în considerare o tranzacţie ce ar reuni entităţile din nou într-un grup, conform unor surse citate de Wall Street Journal.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 1,9%, la 2.800,71 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 1,8%, la 25.502,32.

În Asia, acţiunile au fluctuat vineri, după ce Federal Reserve din SUA a sugerat, miercuri, că nu va mai creşte dobânzile anul acesta.

Titlurile companiei auto sud-coreene "Hyundai Motor" Co. s-au depreciat cu 0,8%, la 123.500 woni. Acţionarii societăţii au votat, vineri, împotriva propunerii "Elliott Management" de acordare a unui dividend special şi de modificare a alcătuirii board-ului.

Acţiunile producătorului chinez de autorurisme "Dongfeng Motor Group" Co. au consemnat un plus de 3,8%, la 8,41 dolari HK, după ce aces­ta a informat că va intra într-un parteneriat cu alte societăţi.

Indicele Kospi al Bursei din Seul a urcat cu 0,1%, la 2.186,95 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 0,1%, la 29.113,36.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS