PNL:"Anti-revoluţia fiscală a PSD-ALDE, încalcă principiile pieţei libere şi etica fiscală"

Cristian Trîncu
Politică / 9 februarie 2018

"Anti-revoluţia fiscală a PSD-ALDE, încalcă principiile pieţei libere şi etica fiscală"

Reprezentanţii PNL sunt de părere că: "Este cu totul revoltătoare situaţia în care a ajuns Guvernul PSDragnea 3, care aleargă acum ca un apucat să cârpească gogoaşa fiscală a mutării contribuţiilor de la angajator la angajat, umflată peste măsură.", potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ordonanţa de Urgenţă 3/2018, adoptată ieri de Guvern, nu doar că nu echilibrează situaţia, dar generează inechităţi şi introduce soluţii dintre cele absurde, discriminatorii, împotriva eticii fiscale şi a economiei libere de piaţă.

Aceştia mai afirma: "PSD încalcă prin aceste reglementări însăşi funcţia statului, adică aceea de a oferi servicii publice de calitate cetăţenilor săi pe baza sumelor achitate de contribuabili. Este cu totul absurd ca statul să devină un plătitor, în cadrul unei relaţii contractuale între privaţi, de obligaţii fiscale pentru anumite categorii socio-profesionale. Facem, astfel, o diferenţă esenţială între situaţiile în care statul oferă sprijin anumitor categorii defavorizate, prin servicii de asistenţă socială, şi situaţia în care s-a ajuns astăzi prin adoptarea OUG 3/2018".

Reprezentaţii PNL consideră că fără ca beneficiarii OUG 3/2018 să poarte vreo vină, Guvernul încalcă principiile justei aşezări ale sarcinii fiscale şi ale egalităţii de tratament în faţa legii.

În comunicat se mai arată: "Nu este acceptabil ca, pentru anumite categorii de salariaţi, Guvernul să acorde o formă de ajutor de stat, plătind de la bugetul de stat o parte din contribuţiile sociale datorate de angajat! Această ordonanţă generează ideea că anumiţi cetăţeni sunt mai importanţi ca alţii şi anumiţi investitori sunt mai importanţi ca alţii, meritând o abordare diferenţiată din partea statului român. Mai mult, introducerea condiţiei de majorare cu 20% a salariului brut, faţă de luna decembrie 2017, este o imixtiune gravă a Guvernului în contractele individuale de muncă dintre părţi".

Prin această Ordonanţă se creează un precedent periculos pe care Partidul Naţional Liberal nu-l poate accepta, doar pentru a rezolva o gafă a Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro