PNL se va adresa Justiţiei, dacă Guvernul nu abrogă ordonanţa privind creditele CEC pentru ANL

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2004

Liberalii au trimis o adresă Guvernului, cerînd abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 5/2004 privind autorizarea unor împrumuturi (credite CEC pentru ANL) şi avertizează că, dacă actul normativ va fi menţinut, atunci ei vor cere Curţii de Apel să intervină, după cum a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul Dan Radu Ruşanu. "Dacă Executivul va continua să pună în pericol sis-temul bancar, prin menţinerea acestei ordonanţe de urgenţă < electorală >, ne vom adresa Curţii de Apel pentru abrogarea actului administrativ în dis-cuţie", a precizat deputatul PNL, acuzîndu-l pe premierul Adrian Năstase că "are în-drăzneala să bage mîna şi în buzunarele depunătorilor la CEC" şi că intenţionează să tranforme această instituţie într-un "corn al abundenţei" pentru putere.

Ordonanţa de Urgenţă 5/2004 autorizează Agenţia Naţională pentru Locuinţe să contracteze de la CEC credite în lei în sumă de pînă la 5.000 miliarde de lei, cu scadenţa de pînă la 5 ani, pentru finanţarea Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. De asemenea, Compania Naţională de Investiţii poate angaja credite de la CEC în limita a 1.500 miliarde de lei, tot pe cinci ani, pentru finanţarea Programului naţional de construcţie de săli de sport.

Dan Radu Ruşanu susţine că prevederile ordonanţei amintite duc cu gîndul la reeditarea cazurilor "Bancorex" şi "Banca Agricolă", din perioada guvernării Văcăroiu. Deputatul PNL consideră că volumul mare al creditelor prevăzute de aceas-tă ordonanţă determină creşterea gradului de risc pentru CEC şi afectează percepţia publică privind siguranţa depunerilor la CEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro