Pompeo anunţă înfiinţarea unei Alianţe Internaţionale pentru Libertatea religioasă

D.D.
Internaţional /

Mike Pompeo

Mike Pompeo

Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat joi înfiinţarea unei instanţe internaţionale pentru libertatea religioasă, cu ocazia unei mari conferinţe la Washington dedicate acestui subiect, relatează AFP.

Contururile acestui grup - intitulat Alianţa Internaţională pentru Libertatea Religioasă - rămân de precizat, a anunţat şeful diplomaţiei americane.

Din grup urmează să facă parte "ţări care împărtăşesc aceleaşi idei", a precizat el.

Departamentul de Stat american găzduieşte, timp de trei zile, al doilea an consecutiv, o conferinţă menită să promoveze libertatea religioasă - o problemă evocată cu regularitate de către Guvernul lui Donald Trump, întrucât este crucială pentru mulţi dintre susţinătorii săi creştini evanghelişti.

Această viitoare Alianţă "va apăra dreptul inalienabil al tuturor fiinţelor umane de a crede sau de a nu crede, în funcţie de alegerea lor", a declarat Pompeo.

Secretarul de Stat a criticat dur, la tribuna conferinţei, două dintre principalele ţinte ale Statelor Unite - Iranul şi China -, denunţând în termeni duri încarcerarea în lagăre de către beijing a peste un milion de musulmani uiguri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS