Ponta a vizitat platforma maritimă Ocean Endeavor din Marea Neagră

E.D.
Politică /

Premierul Victor Ponta a efectuat astăzi o vizită pe platforma maritimă Ocean Endeavor din zona românească de ape adânci a Mării Negre, unde companiile ExxonMobil şi Petrom efectuează foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze naturale, informează un comunicat de presă al Executivului remis redacţiei.

Potrivit acestuia, operaţiunile se desfăşoară la Sonda Domino 2 din perimetrul Neptun, situată la aproximativ 200 kilometri în larg şi la o adâncime de aproximativ 800 de metri.

Prim-ministrul a fost însoţit de Rocky Becker, vicepreşedinte al Companiei ExxonMobil Exploration, şi Clay Vaughn,vicepreşedinte pentru proiecte de mare adâncime al ExxonMobil, dar şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

În acest context, Ponta a subliniat interesul Guvernului de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră.

"Aceste resurse vor avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României şi de aceea Guvernul va continua să sprijine investiţiile importante pe care ExxonMobil, Petrom şi alte companii le dezvoltă în această perioadă în zona românească a Mării Negre", a declarat premierul, conform sursei citate.

Totodată, Ponta a salutat intenţiile companiei ExxonMobil de a fi prezentă pe piaţa de gaze din România şi a încurajat accelerarea programului de foraje desfăşurat de consorţiul ExxonMobil - Petrom.

"De asemenea, a fost apreciată cooperarea dintre acest consorţiu şi compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz, pentru cuplarea resurselor din Marea Neagra la piaţa de gaze din România, conform Acordului încheiat între aceste companii. Cu prilejul vizitei pe platforma Ocean Endeavor, premierul Victor Ponta a apreciat numărul important de specialişti şi muncitori români din echipa care efectuează lucrările şi a încurajat atragerea în continuare a lucrătorilor români în proiectele energetice offshore", mai informează Executivul. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS