Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Ponta a vizitat platforma maritimă Ocean Endeavor din Marea Neagră

E.D.
Politică /

Premierul Victor Ponta a efectuat astăzi o vizită pe platforma maritimă Ocean Endeavor din zona românească de ape adânci a Mării Negre, unde companiile ExxonMobil şi Petrom efectuează foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze naturale, informează un comunicat de presă al Executivului remis redacţiei.

Potrivit acestuia, operaţiunile se desfăşoară la Sonda Domino 2 din perimetrul Neptun, situată la aproximativ 200 kilometri în larg şi la o adâncime de aproximativ 800 de metri.

Prim-ministrul a fost însoţit de Rocky Becker, vicepreşedinte al Companiei ExxonMobil Exploration, şi Clay Vaughn,vicepreşedinte pentru proiecte de mare adâncime al ExxonMobil, dar şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

În acest context, Ponta a subliniat interesul Guvernului de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră.

"Aceste resurse vor avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României şi de aceea Guvernul va continua să sprijine investiţiile importante pe care ExxonMobil, Petrom şi alte companii le dezvoltă în această perioadă în zona românească a Mării Negre", a declarat premierul, conform sursei citate.

Totodată, Ponta a salutat intenţiile companiei ExxonMobil de a fi prezentă pe piaţa de gaze din România şi a încurajat accelerarea programului de foraje desfăşurat de consorţiul ExxonMobil - Petrom.

"De asemenea, a fost apreciată cooperarea dintre acest consorţiu şi compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz, pentru cuplarea resurselor din Marea Neagra la piaţa de gaze din România, conform Acordului încheiat între aceste companii. Cu prilejul vizitei pe platforma Ocean Endeavor, premierul Victor Ponta a apreciat numărul important de specialişti şi muncitori români din echipa care efectuează lucrările şi a încurajat atragerea în continuare a lucrătorilor români în proiectele energetice offshore", mai informează Executivul. 

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie