Retail

Ponta: Dacă şeful ANAF are performanţă rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2012

Premierul Victor Ponta a afirmat, ieri, că şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop va rămâne în funcţie dacă va avea performanţă, punctând că nu i-a impus o anumită ţintă în ceea ce priveşte colectarea banilor la bugetul de stat, ci doar să elimine "reţelele partinice".

Întrebat dacă în ultimele 30 de zile s-a înregistrat o schimbare în privinţa colectărilor la bugetul de stat de către ANAF, premierul a spus: "Da. Este o colectare superioară. Şefului ANAF, domnul Pop, pe care ştiţi că nu l-am schimbat din funcţie, adică l-am lăsat din vechea guvernare după ce a căzut de la putere faimosul Blejnar - aşa mi se părea normal, să nu politizăm ANAF-ul -, i-am dat acest termen de graţie pentru a vedea în două, trei luni cum stă activitatea ANAF, nu doar din punc-tul de vedere al încasărilor, că asta îi ceruse şi domnul Ungureanu, dar mai ales din punctul de vedere al reducerii corupţiei instituţionalizate pe care Blejnar o condusese, o corupţie şi un mod de colectare de taxe pentru partid. Dacă domnul Pop are performanţă, rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb".

Şeful Executivului a precizat că nu i-a impus o ţintă şefului ANAF, ci i-a spus să combată toate reţelele partinice de colectare a banului public. "Să ştiţi că eu sunt o persoană mult mai realistă decât alţii. Când vorbeşti de 1,5% din PIB în două luni, înseamnă că nu ştii cât e PIB-ul, nici cât se poate colecta. Eu i-am impus în mod sigur să combată toate reţelele partinice de colectare a banului public prin ANAF, să combată corupţia, să combată evaziunea fiscală şi, pe cale de consecinţă, dacă face lucrul acesta, avem încasări mult mai mari la buget", a completat Ponta. Potrivit premierului, ANAF trebuie să fie o instituţie depolitizată, care să combată evaziunea fiscală şi să aducă bani la buget.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro