Ponta: "Ordonanţa privind reducerea posturilor în administraţie rămâne în vigoare"

F.A.
Politică / 06 februarie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că efectele Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administraţie rămân, deoarece Curtea Constituţională nu a declarat ordonanţa ca fiind neconstituţională, ci doar unele articole care au fost adăugate prin legea de aprobare.

Întrebat ce se întâmplă urmare a declarării ca neconstituţională a OUG 77/2013 prin care se reduceau 60.000 de posturi din administraţie, Ponta a precizat: "Nimic (nu se întâmplă - n.r.). Astăzi m-am interesat. Ştirea apărută înţeleg că nu era corectă. Nu a fost declarată ordonanţa neconstituţională, ci ceva ce s-a adăugat în legea de aprobare, un articol sau două articole care s-au adăugat la legea de aprobare la ordonanţă, aşa încât efectele ordonanţei rămân".

Curtea Constituţională a arătat: "Cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor sunt neconstituţionale faţă de criticile formulate, raportate la art.115 alin.(6) din Constituţie, potrivit căruia < Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică >".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Curat constitutionala, coane Pontica. 

    1. sa se descurce si ponta cu un salariu net de 600 lei ca economist si cu 2 copii, asta inainte de aceasta oug 77/2013, iar acum stau in preaviz, sperand sa-i mai pot lua si pe acestia.

      Rusine, pacat de viitorul copiilor nostri

      Dl.Ponta nu mai mintiti!!!!!!!!!!!!!!!!!Atat legea de aprobare cat si ordonanta sunt neconstitutionale,IL URMATI CU BRIO PE BOC, AVETI ACEEASI NEPROFESIONISTI CA SI EL SI NU LUATI IN SEAMA NIMIC DIN CE VI SE SESIZEAZA DIN TERITORIU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro