Ponta: "Vrem să privatizăm cât mai multe companii de stat pe bursă"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Guvernul vrea să continue privatizările companiilor de stat cu ajutorul pieţei de capital, a declarat, ieri, premierul Victor Ponta. Domnia sa a precizat că doreşte să listeze cât mai multe companii de stat şi că se gândeşte la o strategie de a reduce participaţia statului în societăţile unde deţine pachete majoritare de acţiuni.

Şeful Executivului a adăugat: "M-am văzut cu directorul BVB, Ludwik Sobolewski şi cu conducerea Bursei Londoneze. Am discutat despre intenţia Guvernului României de a continua listările. Sunt convins că o să avem succes cu Electrica. Mai departe, avem Complexul Energetic Oltenia, însă aş vrea să continuăm listările atât ale companiilor care, pentru moment, nu sunt listate, fie că e vorba de Portul Constanţa, aeroporturi şi tot ce mai este în portofoliul Guvernului, fie de a pune pe piaţă un anumit număr de acţiuni de la companiile deja listate şi care s-au dovedit de succes. Ne uităm inclusiv în companiile în care avem în acest moment 60-65% şi ne gândim la o strategie de a ne reduce participaţia, de a creşte implicarea mediului privat".

Victor Ponta a mai declarat că doreşte ca banii obţinuţi din listări să meargă la capitalizarea companiilor, pentru finanţarea investiţiilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS