Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Precizări legate de trecerea Cis Gaz pe lista neagră publicată de Consiliul Concurenţei şi ANAP

A.P.
Comunicate de presă /

Precizări legate de trecerea Cis Gaz pe lista neagră publicată de Consiliul Concurenţei şi ANAP

Ca urmare a publicării opiniei Consiliului Concurenţei şi ANAP, alături de apariţia unei "liste negre" în cuprinsul căreia se regăseşte şi CIS GAZ, compania îşi doreşte să aducă în atenţia publicului clarificări referitoare la demersul Consiliului Concurenţei şi ANAP, atrage atenţia CIS GAZ printr-un comunicat de presă.

CIS GAZ a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei în baza deciziei nr. 75/19.12.2018, autoritatea reţinând în sarcina CIS GAZ o presupusă încălcare a regulilor de concurenţă în legătură cu două proceduri de achiziţie publică derulate în anul 2011. Decizia autorităţii de concurenţă a fost contestată în termenul legal de către CIS GAZ, iar litigiul privind anularea actului administrativ emis de către Consiliul Concurenţei se află, în prezent, pe rolul instanţelor de judecată competente, în faţa Curţii de Apel Bucureşti. În acest moment, nu există o hotărâre judecătorească definitivă care să justifice includerea CIS GAZ în această listă.

Comunicatul arată că includerea companiei în "lista neagră" este de natură a produce prejudicii de ordin comercial, reputaţional şi de imagine majore, deoarece ar putea induce, la nivelul opiniei publice, ideea unei vinovăţii care nu este susţinută de probe şi care nu a fost reţinută de către o instanţă de judecată chemată să soluţioneze definitiv un litigiu aflat încă în derulare.

CIS GAZ va depune toate eforturile pentru clarificarea situaţiei şi eliminarea numelui companiei de pe respectiva "listă neagră", considerând că existenţa unei decizii definitive ar trebui să fie o condiţie minimală pentru includerea pe o asemenea listă. Subliniem faptul că politica CIS GAZ rămâne o politică transparentă cu un comportament corect în piaţă, care susţine lupta împotriva practicilor neconcurenţiale; practici, care de altfel sunt în deplină concordanţă cu programul de conformare cu regulile de concurenţă reţinut şi de către Consiliul Concurenţei. Însăşi existenţa acestui program de conformare reprezintă o dovadă clară a faptului că CIS GAZ ar trebui să fie eliminată din respectiva listă.

Faţă de aceste aspecte relevante, compania este încrezătoare că opinia comună a Consiliului Concurenţei şi ANAP va fi clarificată de către cele două autorităţi tocmai pentru a răspunde scopului pentru care înţelegem că a fost redactat documentul, respectiv acela de a reprezenta un instrument de ajutor pentru autorităţile contractante cu privire la necesitatea clarificării modalităţilor prin care un operator economic îşi poate demonstra în concret credibilitatea, aşa cum este prevăzut în legislaţia în domeniul achiziţiilor publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie