Crypto

Precizări RAAPPS referitoare la situaţia hotelului Triumf

A.B.
Miscellanea / 24 ianuarie

Precizări RAAPPS referitoare la situaţia hotelului Triumf

Urmare informaţiilor apărute în spaţiul public, referitoare la actuala situaţia a imobilului "Hotel TRIUMF", imobil ce se află în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", dorim să facem anumite precizări, edificatoare, prin care să aducem la cunoştinţa opiniei publice, toate acţiunile legale pe care R.A.-A.P.P.S. le-a demarat sau sunt în curs de a fi întreprinse:

Acoperişul şi o parte din podul imobilului "Hotel TRIUMF", situat pe Şos Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 12, a fost afectat de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020.

Imediat după stingerea incendiului şi după evaluarea pagubelor, în vederea limitării extinderii unor posibile daune cauzate de infiltraţiile de apă provocate de intemperii, R.A.-A.P.P.S. a luat masuri de conservare, montând în interiorul podulului o membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus in incendiu.

Pentru a obţine autorizaţiile/avizele necesare efectuării tuturor reparaţiilor, am demarat următoarele proceduri:

-Depunere notificare către Primăria Municipiului Bucureşti, în vederea reparaţiei acoperişului Hotelului TRIUMF, având numărul de înregistrare 1883501/21.09.2020;

-Avizul Ministerului Culturii, cu nr. 1105/Z/21.09.2020, pentru punere în siguranţă 21.09.2020;

Vă aducem la cunoştinţă faptul că, imobilul "Hotel TRIUMF", clădire emblematică pentru capitala României ridicată în perioada interbelică, este astăzi un important monument istoric ce se regăseşte înscris pe Lista Monumentelor Istorice, actualizată în anul 2015, la poziţia 1274 (Blocul Funcţionarilor BNR, azi hotel Prezident, prima jum. A sec. XX lea), cod LMIB - II - m - B - 18990.

Conform legislaţiei în vigoare, proprietarul unui monument istoric (indiferent daca este statul, prin reprezentanţii săi sau un proprietar privat), are obligaţia de a întreţine monumentul istoric, de a nu face intervenţii fără un aviz prealabil, de a asigura paza, conservarea, consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare, prin mijloace adecvate.

-Depunere documentaţie pentru avizul Ministerului Culturii, în vederea efectuării reparaţiilor în regim de urgenţă la acoperiş, din data de 21.09.2020;

Menţionăm faptul că, intervenţiile propuse fac parte din categoria lucrărilor de conservare/reabilitare/restaurare, păstrează aspectul arhitectural originar al monumentului şi nu modifică indicatorii urbanistici existenţi, caracteristici zonei protejate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. alti imbuibati care nu fac nimic si care servesc stabii politici

    va ocupati de patrimoniu statului cum ma ocup eu de pretul verzei murate! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro