Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PREMIERĂ ÎN ŢARA NOASTRĂPatria Credit IFN accesează un împrumut de la Fondul European de Investiţii

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Cele 10 milioane de lei sunt destinate susţinerii creşterii afacerii 

Patria Credit IFN accesează un împrumut subordonat pe zece ani de la Fondul European de Investiţii (FEI) pentru susţinerea creşterii afacerii, anunţă un comunicat al societăţii. Acesta menţionează că Patria Credit IFN este prima instituţie financiară din România care beneficiează de un astfel de credit: "Prin Programul de Investiţii pentru Creştere a Capacităţii instituţiilor de microfinanţare din cadrul programului UE pentru ocupare a forţei de muncă şi inovare socială (EaSI CBI), Fondul European de Investiţii (FEI) acordă Patria Credit IFN un împrumut subordonat pentru o perioadă de 10 ani. Cele 10 milioane de lei sunt destinate susţinerii planurilor ambiţioase de dezvoltare ale IFN-ului în următoarea perioadă în special în domeniul finanţării micro-fermelor, care au in general acces limitat la creditarea tradiţională. Împrumutul are ca scop şi îmbunătăţirea capacităţii Patria Credit de a contracta alte linii de finanţare de la creditori de renume".

Raluca Andreica, Director General Patria Credit, a declarat: "Aproximativ 90% dintre clienţii noştri sunt din mediul rural. Suntem de ani buni alături de micile ferme din acest mediu, atât în zone mai puţin bancarizate cum sunt Matca, Moţăţei, Izbiceni, cât şi în zonele mai dezvoltate. Din experienţa noastră în lucrul în comunităţile rurale, experienţă de peste 16 ani, am aflat că este nevoie de sprijin pentru dezvoltarea microfinanţării, iar parteneriatul strategic cu FEI vine în continuarea acestei nevoi şi a misiunii noastre de creştere a incluziunii financiare în România".

Patria Credit IFN a înregistrat, anul trecut, o creştere a rezultatelor financiare, pentru al cincilea an consecutiv. Profitul net al Patria Credit IFN SA în 2018 a fost aproape 900.000 de euro, în timp ce activele au atins 15 milioane de euro, iar portofoliul de credite a crescut cu peste 25%, faţă de 2017. Orientarea instituţiei către susţinerea afacerilor micilor fermieri este dată şi de profilul portofoliului: clienţi provenind preponderent din marile bazine legumicole, majoritatea contractând credite pentru susţinerea investiţiilor în agricultură.

Planurile de dezvoltare pentru 2019 ale Patria Credit includ continuarea creşterii susţinute, cu menţinerea grupului ţintă tradiţional de clienţi, inclusiv extinderea către alte zone geografice cu deficit de servicii bancare ale ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS