Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PREMIERĂ PENTRU PIAŢA NOASTRĂ BANCARĂUniCredit Bank introduce semnătura electronică pentru clienţii companii

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

UniCredit Bank introduce semnătura electronică pentru clienţii companii, devenind, astfel, prima bancă de la noi care va oferi societăţilor comerciale cu care lucrează posibilitatea să semneze documentaţia în relaţia cu ea folosind o semnatură electronică calificată emisă de un furnizor autorizat din ţara noastră. Această semnătură este recunoscută pe deplin pe teritoriul României şi al Uniunii Europene, cu valoare juridică identică semnăturii olografe şi va putea fi folosită şi în relaţie cu alte părţi. Soluţia este dezvoltată în parteneriat cu furnizorul român de certificate digitale calificate Trans Sped pe platforma Adobe Sign.

Concret, începând din luna decembrie, anumiţi clienţi companii ai unui număr limitat de sucursale UniCredit Bank din Bucureşti vor putea semna diferite documente în relaţia cu banca folosind semnătura electronică, estimându-se ca până la finalul lunii martie 2020 acest proces să fie extins la nivelul reţelei de sucursale, au anunţat, ieri, reprezentanţii băncii.

Clienţii IMM vor beneficia de unul până la trei certificate gratuite ca parte a ofertei tranzacţionale Creativ sau GeniusIMM, în timp ce companiile cu peste 250 de angajaţi vor avea acces la oferte personalizate.

"Introducerea semnăturii electronice permite simplificarea proceselor în sucursale, aducând marele avantaj al eliminării hârtiei şi al înlocuirii acesteia cu documentaţie electronică, uşor de stocat şi de accesat atât de către clienţi, cât şi de către bancă.

Angajaţii companiilor din România petrec în medie cinci ore pe lună pentru semnarea documentelor bancare, iar numărul de ore creşte la 20 în cazul firmelor cu peste 250 de angajaţi", arată un sondaj realizat de iSense Solutions pentru UniCredit. În acelaşi timp, percepţia companiilor asupra introducerii semnăturii electronice în activitatea lor este una pozitivă, 73% dintre companiile mici şi respectiv 88% dintre companiile mari considerând-o utilă şi 75%, respectiv 77%, considerând că este un mijloc sigur.

"Digitalizarea operaţiunilor este un obiectiv strategic pentru noi, cu ambiţia de a ne plasa în topul băncilor digitale, dar şi un răspuns la nevoia mediului de afaceri de a creşte eficienţa operaţională. În ultimii ani, am lansat servicii digitale care conectează clienţii companii cu experienţa bancară a viitorului, precum aplicaţiile de BusinessNet şi Business Mobile.

Sorin Drăgulin, director de produse şi segmente în cadrul diviziei de retail UniCredit Bank, a declarat: "Prin introducerea semnăturii electronice calificate în pachetele tranzacţionale curente ale băncii, extindem accesul companiilor la un instrument esenţial pentru transformarea digitală şi ajutăm clienţii să câştige timp preţios pentru lucrurile care contează în business şi în afara programului".

Camelia Ivan, CEO Trans Sped, a completat: "Suntem onoraţi să fim partenerii UniCredit Bank în realizarea acestei premiere pe piaţa bancară românească. Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu, Trans Sped este primul furnizor de servicii de încredere din România şi singurul furnizor de certificate digitale calificate în cloud de pe piaţa autohtonă. Acest pas este pentru noi o nouă confirmare a calităţii produselor noastre, dar şi a faptului că suntem mereu în avangarda tehnologică a acestui domeniu, mereu racordaţi la inovaţiile şi practicile din cele mai competitive pieţe din lume. Trans Sped a emis până acum 1,5 milioane de certificate digitale calificate în cloud, iar aceste certificate au fost utilizate la semnarea a peste 20 de milioane de documente la nivel global. Suntem convinşi, aşadar, că experienţa pe care o avem se va traduce în beneficii concrete pentru clienţii UniCredit Bank. Mai precis, în timp câştigat, în bani economisiţi, în proceduri simplificate şi, în ansamblu, într-o experienţă nu doar unică pe piaţa din România, ci şi de calitate ireproşabilă".

La rândul său, John Jolliffe, Adobe Senior Manager, Strategic Development Document Cloud, a conchis: "Ca membri fondatori ai Cloud Signature Consortium (CSC), suntem încântaţi să vedem că viziunea noastră pentru soluţia de servicii de semnături digitale in-cloud este adoptată în diferite industrii, inclusiv servicii financiare. Design-ul Adobe Sign ca platforma de semnături digitale este unul flexibil, care va permite organizaţiilor să autentifice identităţile semnatarilor pe plan local, dar să semneze documente valabile global, datorită accesului la reţeaua noastră extinsă de furnizori de încredere. Organizaţiile de servicii bancare de top, precum UniCredit România, pot alege soluţia de autentificare care se potriveşte cel mai bine cu specificităţile proceselor interne de semnare - de la cea mai simplă semnătură standard la semnături digitale calificate de mare încredere".

Certificatul pentru semnătura electronică calificată este emis de Trans Sped, prestator de servicii calificat în sensul Regulamentului UE nr. 910/2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă - eIDAS, UniCredit Bank acţionând ca autoritate de înregistrare în numele Trans Sped.

În 2018, UniCredit a implementat posibilitatea de semnare electronică a documentelor pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice. În acest moment, 60% din conturi şi 35% din creditele de nevoi personale sunt contractate cu semnătură electronică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie