Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţii CNIPMMR

F.D.
Politică / 29 iulie

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţii CNIPMMR

Membrii board-ului CNIPMMR au participat astăzi, la a patra întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut ca scop analiza măsurilor fiscale adoptate în luna iulie şi transmiterea de propuneri de îmbunătăţire a mediului de afaceri.

Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuţiilor cu privire la Banca de Dezvoltare şi Agenţia de Atragere a Investiţiilor şi reducerea evaziunii fiscale şi a muncii la negru.

În urma discuţiilor avute, au fost concluzionate următoarele:

-Realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ şi a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea şi sancţionarea muncii la negru;

-Modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE;

-Identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanţă fiscală şi aplicarea aceleiaşi cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor;

-Identificarea unor clauze contractuale aplicabile învăţământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.

"Apreciem dialogul şi deschiderea Guvernului către dialogul cu mediul de afaceri. Constatăm că multe dintre propunerile noastre au fost preluate de ministere, precum Ministerul Finanţelor, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi se regăsesc deja în programele derulate.

Ultima analiză a CNIPMMR relevă faptul că 60% dintre IMM-uri preferă o abordare unitară, simplificată în ceea ce priveşte cota de impozitare a microîntreprinderilor fără a se mai ţine cont de numărul de angajaţi. De asemenea, 70% dintre IMM-uri consideră că o împărţire echitabilăîntre toţi actorii economici este extrem de importantă, IMM-urile susţinând o taxă suplimentară aplicată unor domenii care au făcut profituri extraordinare generate de criza covid sau a combustibililor. CNIPMMR va participa în continuare activ la toate discuţiile iniţiate de către guvern pe subiecte care vizează îmbunătăţirea cadrului legal şi susţinerea mediului de afaceri", a declarat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Maii Ciuca, cine .acul, este CNIPMMR, ca ne-ai bagat in bezna. Or fi inventii (economice) de ale tale. Or fi ceva teroristi de prin Irak sau Afganistan, ca pe acolo ai lucrat. Ca de ei nu am auzit.

    1. Nu stie nici el...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro