Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA, PAVEL FILIP:Moldovenii vor insista pe retragerea necondiţionată a trupelor ruse din Transnistria

V.G.
Politică /

Pavel Filip (sursa foto: Wikipedia)

Pavel Filip (sursa foto: Wikipedia)

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat sâmbătă dimineaţa că va depune eforturi consecvente pentru a obţine retragerea necondiţionată a trupelor ruse din regiunea disputată Transnistria, transmite Radio Chişinău.

De asemenea, premierul moldovean a precizat că va insista în continuare pentru a obţine o misiune civilă cu mandat internaţional în locul actualei operaţiuni de menţinere a păcii din Transnistria, care este susţinută de trupele militare ale Rusiei, transmite News.ro.

Filip susţine că prezenţa trupelor străine pe teritoriul ţării reprezintă o încălcare a Constituţiei Republicii Moldova.

"Nu mai puţin important este şi acordul privind retragerea trupelor şi muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost semnat încă din 1999, la summitul de la Istanbul", a declarat premierul de la Chişinău.

Nici până în acest moment nu au fost implementaţi toţi termenii acordului de retragere a trupelor şi muniţiilor ruseşti, după cum acuză Republica Moldova.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Similitudini: si in Romania si in Moldova, presedintia si guvenul aplica tactica: hais si cea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie