Abonament gratuit

PRESA NORD-COREEANĂ:Întâlnirea dintre Trump şi Kim - "un eveniment extraordinar"

V.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Presa de stat din Coreea de Nord a descris întâlnirea din weekend dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump ca fiind "istorică" şi "extraordinară", relatează The Guardian.

Trump a devenit astfel primul preşedinte american care a ajuns pe teritoriul nord-coreean după ce s-a întâlnit cu Kim în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei.

"Salutul istoric dintre liderii Coreei de Nord şi SUA în Panmunjom" reprezintă "un eveniment istoric", a informat agenţia nord-coreeană de stat KCNA, descriind satul ca fiind "un loc care a fost recunoscut ca un simbol al diviziunii".

KCNA a informat că Trump şi Kim au discutat "despre subiecte de interes comun care au devenit un impediment în a rezolva problemele".

"Liderii celor două ţări au căzut de acord să menţină o legătură strânsă în viitor şi să reia dialogul productiv pentru a se ajunge la un nou progres în dezarmarea nucleară a peninsulei coreene şi în relaţiile bilaterale", precizează KCNA.

Întâlnirea, care a fost iniţiată de o postare pe Twitter a lui Trump de sâmbătă, de la summit-ul G20, care l-a luat prin surprindere pe Kim, nu a adus poziţiile celor doi lideri mai aproape una de alta după eşecul summit-ului din februarie din Vietnam, conform analiştilor.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat înainte să părăsească Coreea de Sud că o nouă rundă de discuţii va avea loc cel mai probabil "undeva în iulie" şi că negociatorii Nordului vor fi diplomaţi ai Ministerului de Externe.

Într-o fotografie publicată de KCNA luni, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho poate fi văzut cum stă alături de Pompeo lângă Kim şi Trump în Casa Libertăţii, locul de întâlnire dintre cei doi lideri.

KCNA a informat că cei doi lideri au discutat despre "micşorarea tensiunilor în peninsula coreeană" şi şi-au exprimat "înţelegerea şi simpatia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS