Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

PRESA NORD-COREEANĂ:Întâlnirea dintre Trump şi Kim - "un eveniment extraordinar"

V.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Presa de stat din Coreea de Nord a descris întâlnirea din weekend dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump ca fiind "istorică" şi "extraordinară", relatează The Guardian.

Trump a devenit astfel primul preşedinte american care a ajuns pe teritoriul nord-coreean după ce s-a întâlnit cu Kim în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei.

"Salutul istoric dintre liderii Coreei de Nord şi SUA în Panmunjom" reprezintă "un eveniment istoric", a informat agenţia nord-coreeană de stat KCNA, descriind satul ca fiind "un loc care a fost recunoscut ca un simbol al diviziunii".

KCNA a informat că Trump şi Kim au discutat "despre subiecte de interes comun care au devenit un impediment în a rezolva problemele".

"Liderii celor două ţări au căzut de acord să menţină o legătură strânsă în viitor şi să reia dialogul productiv pentru a se ajunge la un nou progres în dezarmarea nucleară a peninsulei coreene şi în relaţiile bilaterale", precizează KCNA.

Întâlnirea, care a fost iniţiată de o postare pe Twitter a lui Trump de sâmbătă, de la summit-ul G20, care l-a luat prin surprindere pe Kim, nu a adus poziţiile celor doi lideri mai aproape una de alta după eşecul summit-ului din februarie din Vietnam, conform analiştilor.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat înainte să părăsească Coreea de Sud că o nouă rundă de discuţii va avea loc cel mai probabil "undeva în iulie" şi că negociatorii Nordului vor fi diplomaţi ai Ministerului de Externe.

Într-o fotografie publicată de KCNA luni, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho poate fi văzut cum stă alături de Pompeo lângă Kim şi Trump în Casa Libertăţii, locul de întâlnire dintre cei doi lideri.

KCNA a informat că cei doi lideri au discutat despre "micşorarea tensiunilor în peninsula coreeană" şi şi-au exprimat "înţelegerea şi simpatia".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS