Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Preşedinele Foxconn, Terry Gou, candidează la preşedinţia Taiwanului

V.I.
Internaţional /

Terry Gou (Sursa foto: Twitter)

Terry Gou (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Foxconn Terry Gou şi-a anunţat în mod oficial candidatura în alegerile prezidenţiale din 2020 în Taiwan, prin anunţarea candidaturii sale în alegerile primare ale Kuomintang (KMT), partidul de opoziţie prieten al Chinei, relatează Reuters.

Terry Gou, un membru vechi al Kuomintang, a declarat miercuri că el dă curs astfel unor instrucţiuni ale zeiţei mării, Mazu, o divinitate foarte populară în Taiwan care patronează securitatea şi norocul.

Candidatura sa necesită aprobarea KMT. Ea intervine într-un moment delicat în relaţiile între Taiwan şi China şi reprezintă o lovitură la adresa Partidului Democrat (progresit, la putere).

Preşedintele Foxconn anunţa marţi că reflectează la o eventuală candidatură. El declara cu zi înainte, pentru Reuters, că intenţionează să se retragă treptat din grupul de asamblare electronică, pentru a le permite unor tinere talente să urce în ierarhia societăţii.

Foxconn este numărul unu mondial în outsourcing electronic şi principalul producător de iPhone al Apple. Terry Gou, în vârstă de 69 de ani, este cel mai bogat om din Taiwan, cu o avere estimată la 7,6 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Foxconn a subliniat că Terry Gou urmează să rămână preşedinte al Consiliului, în pofida faptului că el intenţionează să nu se mai ocupe de gestionarea zilnică a societăţii.

Taiwanul se pregăteşte în vederea alegerilor prezidenţiale, prevăzute în ianuarie 2020, într-un context de tensiuni exacerbate în Strâmtoarea Taiwan. bombardiere şi nave de război chineze efectuau luni exerciţii în zona insulei. China consideră că Taiwanul îi aparţine şi a ameninţat să aducă insula sub tutela sa prin forţă, dacă e necesar.

Kuomintangul a precizat marţi, într-un comunicat, că Terry Gou este membru al partidului de peste 50 de ani şi că acesta i-a acordat, în 2016, un împrumut fără dobândă în valoare de 45 de milioane de dolari taiwanezi (1,29 de milioane de euro), sub numele mamei sale, ceea ce denotă "loialitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie