Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Preşedintele israelian Reuven Rivlin lansează consultări în vederea desemnării premierului

D.D.
Internaţional /

Reuven Rivlin (Sursa foto: Twitter)

Reuven Rivlin (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a lansat luni, în direct, în faţa camerelor de luat imagini, consultări în vederea desemnării viitorului premier, pe care preconizează să-l nominalizeze miercuri, la opt zile după alegerile legislative, relatează AFP.

La şase zile de la alegerile legislative de la 9 aprilie, Reuven Rivlin a început să-i primească pe reprezentanţii formaţiunilor reprezentate în viitorul Knesset (Parlament).

El a primit mai întâi, la sedul preşedinţiei, a Ierusalim, Partidul Likud (dreapta) al lui Netanyahu, care s-a clasat primul după alegeri, cu 36 din cele 120 de mandate în Parlament.

În cadrul consultărilor de luni şi marţi, delegaţii partidelor îi spun preşedintelui pe cine recomandă.

Benjamin Netanyahu este marele favorit. Cu cele 36 de mandate ale Likud şi cele ale celor pe care acesta îi numeşte "partenerii (săi) naturali", el este teoretic în măsură să formeze o majoritate absolută de 65 de mandate.

Principalul său adversar, generalul Benny Gantz, liderul listei Albadrru-Alb (centru-dreapta) este departe de acest scor.

Reuven Rivlin are în mod teoretic termen până la 24 aprilie să se pronunţe.

Deputatul pe care-l va desemna are un termen de 28 de zile să formeze un Guvern. Această perioadă poate fi prelungită cu 14 zile. În cazul unui eşec, este desemnată altă persoană.

"Noi vrem, bineînţeles, să-l recomandăm pe benjamin Netanyahu, şeful Likud şi premier (în exerciţiu), persoana care a obţinut încrederea şi susţinerea publică cele mai largi, să formeze viitorul Guvern", a declarat ministrul în exerciţiu al Turismului Yariv Levin, membru Lukud.

"Procesul trebuie să reflecte voinţa poporului", a declarat Rivlin, "nu preşedintele îl alegere pe premier mai mult decât populaţia. Suveranul este cel care alege, iar poporul este suveran".

Comisia electorală urmează să publice rezultatele oficiale ale alegerilor miercuri.

Reuven Rivlin a anunţat că va convoca, în aceeaşi zi, persoana pe care o va desemna.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS