PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN CĂTRE ALEŞII NOŞTRI: "Trebuie să vă slujiţi ţara şi să uitaţi de beneficiile de partid"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele Parlamentului European (P.E), Jerzy Buzek, le-a trans-mis, ieri, un mesaj de solidaritate senatorilor şi deputaţilor noştri, afirmând, în discursul susţinut în plenul Legislativului de la Bucureşti, că trebuie să îşi slujească ţara şi să nu se uite la beneficiile "de partid", cu riscul că, în această perioadă de criză, s-ar putea să nu se bucure de prea multă popularitate, informează Agerpres.

Oficialul european a subliniat că românii nu sunt singurii care se confruntă cu dificultăţi economice şi că trebuie să întreprindă măsuri de austeritate dure, toate statele Uniunii Europene traversând o perioadă dificilă din punct de vedere economic, chiar dacă "problemele diferă de la o ţară la alta şi în anumite state s-ar putea ca situaţia să fie mai grea".

Jerzy Buzek a explicat: "La Atena am transmis un mesaj asemănător. UE înseamnă mult mai mult decât o piaţă comună, sau fonduri structurale, sau politici agricole. În primul rând, este o comunitate şi, ca atare, trebuie să aibă un simţ al solidarităţii. (...) România joacă un rol foarte important şi avem mari aşteptări de la dumneavoastră. Trebuie să ne debarasăm să vorbim despre UE ca despre nişte străini. Bruxellesul suntem noi. Sunteţi un actor cheie în această zonă a Europei şi trebuie să fiţi motorul în contextul Strategiei Dunării, al cooperării de la Marea Neagră, al Parteneriatului Estic, al relaţiei cu Republica Moldova şi aveţi un rol important de jucat în Balcanii Occidentali".

Preşedintele P.E. le-a mai trans-mis senatorilor şi deputaţilor noştri că este răspunderea politicienilor şi, implicit, a Parlamentului României ca, împreună cu alte parlamente europene, "să dea dovadă de spirit liber" şi să promoveze reformele necesare în această perioadă.

Preşedintele PE a apreciat că singurul mod în care se pot traversa aceste vremuri tulburi este prin intermediul creşterii economice şi prin crearea de locuri de muncă. Conform spuselor sale, Uniunea Europeană trebuie să stimuleze economia prin schimbări structurale şi prin inovaţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Din moment ce Jerzy Buzek se bucura de lectia data de criza economica guvernelor, pe care le cataloga a fi mult prea obisnuite sa traiasca din credite, de ce nu ar saluta acum masurile prin care unii salariati îsi pierd locurile de munca, altii pierd un sfert din veniturile salariale, iar altora li se reduce cu 15% investitia facuta în pensia lunara !?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dumitrule;nu vezi ca chiar in final Buzek arata ca trecerea crizei poate fi realizata (traversata) DOAR PRIN CRESTERE ECONOMICA SI NOI LOCURI DE MUNCA ! , iar ca aceasta sa se intample el nu saluta diminuarea veniturilor in forma aplicata in Romania ci ne spune doar (nici nu mai trebuia sa ne dea el "lectii") ca este necesara aplicarea de masuri dure de austeritate.

   De ce rastalmacesti ?. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS