Preşedintele României a promulgat modificarea legii adopţiei

S.B.
Politică / 15 aprilie

Preşedintele României a promulgat modificarea legii adopţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea art. 3 lit. a) din Legea 273/2004 privind procedura adopţiei, informează news.ro.

Actul normativ prevede ca absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor să nu fie considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii cererii de atestare a adoptatorului.

"În înţelesul prezentei legi, prin reşedinţă obişnuită în România a adoptatorului/familiei adoptatoare se înţelege situaţia: Cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de atestare; la stabilirea continuităţii nu sunt considerate întreruperi absenţele temporare care nu depăşesc 3 luni, absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor, absenţele determinate de şederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenţei unor contracte de muncă şi nici cele impuse de derularea unor activităţi desfăşurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligaţii internaţionale asumate de România", arată legea promulgată de către şeful statului.

Pe 14 martie 2023, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar votul din 19 martie al Camerei Deputaţilor a fost decizional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, asta era chiar o problema majora… nu ca pe formularele de adopție se poate bifa intr-o căsuța ca nu se dorește un copil de etnie Roma. Ca statul tolerează și facilitează un astfel de raționament rasist. Sau faptul ca romanilor stabiliți in străinătate, care doresc sa adopte, li se recomanda sa se angajeze fictiv pentru 6 luni in România pentru a se putea încadra in criteriile tâmpite și învechite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb