Preşedintele "Sears" lansează o ofertă de 4,6 miliarde dolari pentru retailerul falit

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preşedintele "Sears" lansează o ofertă de 4,6 miliarde dolari pentru retailerul falit

ESL Investments Inc., fond speculativ deţinut de preşedintele "Sears Holdings" Corp., Eddie Lampert, a lansat o ofertă estimată la 4,6 miliarde de dolari pentru cumpărarea lanţului american de distribuţie aflat în faliment, aceasta fiind una dintre singurele opţiuni care ar împiedica închiderea pentru totdeauna a societăţii, anunţă Reuters.

Oferta lui Lampert prevede ca aproximativ 500 de magazine "Sears" să rămână deschise şi să fie păstraţi 50.000 de angajaţi ai lanţului, potrivit unei scrisori transmise de fond, săptămâna trecută, Comisiei pentru valori mobiliare şi burse din SUA (SEC).

Luna aceasta, lanţul de retail cu o existenţă de 125 de ani, are o serie de termene pentru găsirea unui cumpărător care să îi menţină operaţiunile, în condiţiile în care unii dintre creditorii companiei vor închiderea acesteia, pretinzând că vor fi despăgubiţi mai bine prin vânzarea activelor.

Eventuala preluare a lanţului "Sears" de către ESL are mai multe componente de finanţare. Pentru început, fondul speculativ propune obţinerea unei sume de până la 1,7 miliarde de dolari în numerar prin mai multe "manevre" care includ obţinerea de către "Sears" a unui nou credit garantat print-un colateral şi o emisiune de titluri noi.

Fondul, cel mai mare acţionar al lanţului de retail, respectiv creditor, va şterge, totodată, datorii de 1,8 miliarde de dolari ale "Sears" în schimbul activelor companiei.

În cele din urmă, ESL îşi va asuma pasive "Sears" existente de 1,1 miliarde de dolari, precum cardurile cadou emise de retailer.

În oferta sa, ESL mai propune să preia centrele Sears Auto, brandul de electrocasnice Kenmore, gama de acumulatori DieHard şi divizia de servicii destinate locuinţei, care este cel mai mare furnizor de reparaţii de aparate din SUA.

Fondul lui Lampert a lucrat la o ofertă pentru companie încă de când aceasta a solicitat plasarea sub protecţia Legii falimentului, în octombrie. Lampert a fost directorul executiv al "Sears" până când compania a depus actele de faliment în instanţă.

În noiembrie, "Sears" a obţinut un credit de 350 de milioane de dolari de la Cyrus Capital Partners LP, ca să poa­tă să funcţioneze în perioada sărbătorilor.

"Sears", companie cu aproximativ 70.000 de angajaţi, nu a mai fost profitabilă din 2011, lovindu-se de concurenţa societăţilor de e-commerce precum "Amazon.com" Inc.

Conform documentelor depuse în instanţă, activele "Sears" sunt estimate la un miliard de dolari, iar datoriile - la peste 10 miliarde de dolari. "Sears" urmăreşte să se reorganizeze pe o bază mai mică de magazine profitabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie