ICT

Preţurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creştere din ultimii opt ani şi jumătate

S.B.
Internaţional / 14 aprilie

Preţurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creştere din ultimii opt ani şi jumătate

Preţurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creştere din ultimii opt ani şi jumătate, cererea fiind încurajată de campania de vaccinare împotriva Covid-19 şi de măsurile de stimulare economică lansate de administraţia Biden, economiştii anticipând că va urma o scurtă perioadă de inflaţie mai ridicată, informează news.ro.

Datele publicate marţi de Departamentul Muncii au mai arătat şi o creştere a preţurilor la producători, în condiţiile în care redeschiderea economiei s-a lovit de blocajele existente în lanţurile de aprovizionare, constrângerile legate de capacitatea de producţie şi preţurile mai mari ale mărfurilor.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, şi mulţi economişti consideră că inflaţia mai ridicată va fi temporară, urmând ca lanţurile de aprovizionare să se adapteze şi să devină mai eficiente. Contrângerile de aprovizionare reflectă reorientarea cererii către bunuri şi mai puţin către servicii, în timpul pandemiei care se află în al doilea său an.

Indicele preţurilor de consum au urcat luna trecută cu 0,6%, cel mai mare avans consemnat după august 2021, după o creştere de 0,4% în februarie.

O creştere de 9,1% a preţurilor benzinei a reprezentat aproape jumătate din creşterea indicelui preţurilor de consum. În februarie, preţurile benzinei au avansat cu 6,4%.

Preţurile alimentelor au urcat cu 0,1% în martie. Preţurile alimentelor consumate în afara locuinţei au crescut tot cu 0,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro