Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PREVIZIUNI GOLDMAN, UBS ŞI CITIGROUP:Preţul aurului - văzut de analişti la 1.600 dolari uncia, în şase luni

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preţul aurului - văzut de analişti la 1.600 dolari uncia, în şase luni

Cotaţia a trecut de 1.500 dolari/uncie - record al ultimilor şase ani  

Potrivit Bank of America Merrill Lynch, preţul va urca spre 2.000 de dolari/uncie în următorii doi ani

Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc. consideră că avansul recent al preţului aurului reprezintă doar începutul unei tendinţe ascendente, preconizând că, în şase luni, vom vedea o cotaţie de 1.600 de dolari uncia, după ce, miercuri, aceasta a înregistrat nivelul maxim al ultimilor şase ani, trecând de 1.500 de dolari/ uncie.

Banca susţine că plasamentele în aur vor fi tot mai căutate, acestea fiind considerate un refugiu în condiţiile în care perspectivele economice globale nu sunt prea optimiste, date fiind tensiunile comerciale dintre SUA şi China.

"Dacă temerile privind creşterea economică persistă, probabil din cauza unei escaladări a războiului comercial, preţul aurului ar putea fi şi mai mare, impulsionat de creşterea deţinerilor în ETF-uri (exchange-traded fund) pe aur", potrivit analiştilor Goldman, care spun: "ETF-urile pe aur au luat, recent, un avânt aproape la fel de puternic ca în 2016. Credem că acest lucru poate fi menţinut pe termen scurt".

Deţinerile în ETF-uri pe aur au ajuns, în prezent, la cel mai ridicat nivel de după aprilie 2013, conform presei internaţionale, care aduce în atenţie faptul că această evoluţie a fost generată de declinul pieţelor financiare.

Miercuri, Goldman a estimat că, în 2019, cererea de ETF-uri pe aur va atinge 600 de tone, faţă de 300 de tone, cât preconiza anterior.

Previziunea de 1.600 de dolari pentru uncia de aur mai este lansată de băncile UBS Group AG (Elveţia) şi Citigroup Inc. (SUA).

Săptămâna trecută, un analist al Bank of America Merrill Lynch susţinea că preţul metalului galben poate urca spre 2.000 de dolari/uncie în următorii doi ani. Amintim că preţul spot al aurului a atins recordul de 1.921,17 dolari/uncie în 2011.

Miercuri, pe piaţa spot, cotaţia metalului preţios a urcat cu 2,4%, la 1.510,46 dolari uncia, cel mai ridicat nivel din aprilie 2013 până acum. Ieri, preţul spot era de 1.495,10 dolari/uncie.

La Comex New York, preţul futures al aurului cu livrare în decembrie a atins 1.522,70 dolari uncia miercuri, iar ieri se menţinea la peste 1.500 de dolari, fiind însă mai mic faţă de ziua anterioară, res­pectiv 1.507,60 dolari uncia în jurul orei locale 10.00.

De menţionat că, pe piaţa din ţara noas­tră, preţul gramului de aur a atins ieri maximul istoric de 203,0148 lei, potrivit cotaţiei BNR. Recordul anterior a fost consemnat miercuri - 202,1739 lei, depăşind recordul precedent, de 202,0812 lei, înregis­trat în 5 octombrie 2012.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie