Prima casă de discuri românească, "Electrecord", a intrat în insolvenţă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 februarie 2018

Prima casă de discuri românească, "Electrecord", a intrat în insolvenţă

"Electrecord" Bucureşti (ELRD) a intrat în insolvenţă, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, din 29 ianuarie, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile ELRD au fost suspendate de la tranzacţionare, pe sistemul alternativ al BVB.

Creditorii pot depune cereri de admitere a creanţelor până la 15 martie.

Compania a înregistrat o pierdere de 142.981 lei, în primul semestru din 2017, faţă de 110.743, în perioada similară din 2016, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Electrecord" a avut, în perioada ianuarie - iunie 2017, o cifră de afaceri de 355,789 lei, în scădere cu 39,7%.

Potrivit raportului, lichiditatea companiei a fost afectată şi ar putea fi afectată în viitor de următorii factori: - blocaj financiar generalizat, neîncasarea la timp a creanţelor, nerespectarea termenelor de livrare de către creditori, un număr mare de clienţi rău-platnici.

Reprezentanţii companiei au mai arătat că principalii factori care afectează pozitiv sau negativ veniturile din activitatea de bază sunt: lipsa de contracte, lipsa de comenzi, concurenţa din domeniu, creşterea preţurilor la materii prime şi materiale, retragerea unor clienţi foarte importanţi, pirateria producţiei fizice şi pe internet.

Acţionarii "Electrecord" au res­pins, în 2016, pornirea unei acţiuni în răspundere împotriva administratorilor şi cenzorilor societăţii. Adunarea Generală fusese convocată la cererea "Broadhurst Investments Limited", care deţine o cotă de 13,9355% din capitalul "Electrecord".

Asociaţia salariaţilor "Electrecord" deţine 77,6735% din companie.

"Electrecord" este prima casă de discuri românească, înfiinţată în anul 1932, care a înregistrat în studiourile sale zeci de mii de lucrări din toate genurile muzicale, conform memorandumului de listare a companiei pe ATS.

Obiectul de activitate al societăţii îl reprezintă producerea, difuzarea şi comercializarea de compact discuri audio şi executarea de înregistrări în studiourile proprii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ma gandeam ca se revitalizeaza cu aplicatia pe care au lansat-o acum cativa ani, la care m-am abonat si care-mi place maxim.

    În sfârsit aceasta capusa care nu plateste drepturile autorilor de secole are sansa sa dispara. Insolvente a mai avut, totusi poate ca de data asta este pe bune.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro