Prima casă de discuri românească, "Electrecord", a intrat în insolvenţă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Prima casă de discuri românească, "Electrecord", a intrat în insolvenţă

"Electrecord" Bucureşti (ELRD) a intrat în insolvenţă, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, din 29 ianuarie, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile ELRD au fost suspendate de la tranzacţionare, pe sistemul alternativ al BVB.

Creditorii pot depune cereri de admitere a creanţelor până la 15 martie.

Compania a înregistrat o pierdere de 142.981 lei, în primul semestru din 2017, faţă de 110.743, în perioada similară din 2016, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Electrecord" a avut, în perioada ianuarie - iunie 2017, o cifră de afaceri de 355,789 lei, în scădere cu 39,7%.

Potrivit raportului, lichiditatea companiei a fost afectată şi ar putea fi afectată în viitor de următorii factori: - blocaj financiar generalizat, neîncasarea la timp a creanţelor, nerespectarea termenelor de livrare de către creditori, un număr mare de clienţi rău-platnici.

Reprezentanţii companiei au mai arătat că principalii factori care afectează pozitiv sau negativ veniturile din activitatea de bază sunt: lipsa de contracte, lipsa de comenzi, concurenţa din domeniu, creşterea preţurilor la materii prime şi materiale, retragerea unor clienţi foarte importanţi, pirateria producţiei fizice şi pe internet.

Acţionarii "Electrecord" au res­pins, în 2016, pornirea unei acţiuni în răspundere împotriva administratorilor şi cenzorilor societăţii. Adunarea Generală fusese convocată la cererea "Broadhurst Investments Limited", care deţine o cotă de 13,9355% din capitalul "Electrecord".

Asociaţia salariaţilor "Electrecord" deţine 77,6735% din companie.

"Electrecord" este prima casă de discuri românească, înfiinţată în anul 1932, care a înregistrat în studiourile sale zeci de mii de lucrări din toate genurile muzicale, conform memorandumului de listare a companiei pe ATS.

Obiectul de activitate al societăţii îl reprezintă producerea, difuzarea şi comercializarea de compact discuri audio şi executarea de înregistrări în studiourile proprii.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ma gandeam ca se revitalizeaza cu aplicatia pe care au lansat-o acum cativa ani, la care m-am abonat si care-mi place maxim.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  În sfârsit aceasta capusa care nu plateste drepturile autorilor de secole are sansa sa dispara. Insolvente a mai avut, totusi poate ca de data asta este pe bune.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS