Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PRIMA COMPANIE DE TURISM SPAŢIALVirgin Galactic a debutat la NYSE

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania americană de turism spaţial Virgin Galactic Inc. a devenit, ieri, prima societate de profil listată la bursă, debutând la New York Stock Exchange - NYSE - sub simbolul SPCE.

Acţiunile companiei au deschis sesiunea de ieri cu un preţ de 12,34 dolari, iar la ora locală 10.32, cursul era de 12,90 dolari.

Debutul pe piaţă a venit după ce compania a primit aprobarea acţionarilor pentru fuziunea cu una dintre firmele de investiţii deţinute de Chamath Palihapitiya.

Fuziunea a fost anunţată în luna iulie, iar în această tranzacţie, Social Capital Hedosophia, deţinută de Palihapitiya, preia o participaţie de 49% din Virgin Galactic. Fuziunea dă companiei combinate o valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Virgin Galactic, Sir Richard Branson, va păstra pachetul de control de 51%. Fuziunea cu Virgin a fost finalizată vineri.

Compania lui Palihapitiya este tranzacţionată deja la Bursa din New York.

Peste 600 de persoane interesate din 60 de ţări, printre care actorul Leonardo DiCaprio şi cântăreţul Justin Bieber, au plătit sau şi-au făcut depozite ca să zboare cu nava spaţială deţinută de Virgin Galactic. Această navă poate transporta şase pasageri şi doi piloţi, până la intrarea în spaţiu. Nava se desprinde de un avion cu reacţie şi este propulsată de un motor de rachetă, având capacitatea să atingă o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, în timp ce urcă în atmosfera Pământului. Nava spaţială şi pasagerii săi vor pluti câteva minute în imponderabilitate, înainte să aterizeze pe Pământ ca un avion tradiţional.

Un bilet pentru un zbor cu Virgin Galactic, care durează 90 de minute, costă aproximativ 250.000 de dolari. Unii dintre deţinătorii de bilete pentru zborurile Virgin Galactic au aşteptat mai bine de 14 ani această deplasare în spaţiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie