PRIMĂRIA CAPITALEI:A doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor

V.G.
Miscellanea / 2 august

A doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor

Municipalitatea începe cea de-a doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, informează Agerpres.

El a precizat, astăzi, că proiectele vor beneficia de finanţare nerambursabilă din partea Primăriei Capitalei în baza Legii 350/2005, iar bugetul destinat programului este de 1,9 milioane de lei.

Sesiunea de depunere a proiectelor începe joi, iar data limită pentru depunerea propunerilor este 2 septembrie, ora 16,30.

În ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, se au în vedere următoarele categorii de proiecte de interes general sau local: susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizarea unor mijloace de transport ecologice; îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti; dezvoltarea spiritului civic şi ecologic urban prin activităţi de voluntariat; creşterea suprafeţelor şi a calităţii spaţiilor verzi urbane; conservarea şi protecţia resurselor naturale; igienizarea/înfrumuseţarea spaţiului public.

Pentru domeniul protecţia animalelor sunt vizate, printre altele: dezvoltarea şi diversificarea activităţilor care au ca scop protecţia şi bunăstarea animalelor; promovarea drepturilor animalelor şi a sancţiunilor care sunt aplicate celor care încalcă prevederile legate în domeniul protecţiei lor; prevenirea şi combaterea abandonului animalelor; responsabilizarea şi educarea societăţii civile; promovarea beneficiilor folosirii animalelor în diverse terapii, precum şi în activităţi asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale; schimbarea mentalităţii colective a cetăţenilor din Bucureşti faţă de actul de adopţie; conştientizarea cetăţenilor cu privire la problemele generate de abandonul animalelor; prevenirea şi combaterea actelor de violenţă şi de cruzime împotriva animalelor.

Nicuşor Dan a adăugat că sunt avute în vedere activităţi de susţinere a biodiversităţii urbane; demersuri care au ca scop capturarea animalelor sălbatice rănite sau aflate în pericol de pe raza Capitalei, îngrijirea şi recuperarea lor, pentru a fi apoi eliberate în natură; schimbarea mentalităţii colective a locuitorilor faţă de animalele sălbatice care trăiesc în mediul urban.

Documentaţia necesară pentru scrierea ofertelor poate fi procurată de pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar informaţiile suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 021.3305.55.00, int. 1130. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro