Abonament gratuit

PRIMĂRIA CAPITALEI:Aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat, în ultimii trei ani, de stimulente financiare

I.I.
Macroeconomie /

Aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat, în ultimii trei ani, de stimulente financiare

Aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat, în ultimii trei ani, de stimulente financiare în valoare de 153 de milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei, arată instituţia. Totodată, 174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro "O şansă pentru cuplurile infertile" derulat prin ASSMB şi sunt monitorizate încă 169 de sarcini în evoluţie, mai anunţă Primăria Capitalei.

Primarul general, Gabriela Firea, a avut o întâlnire de lucru cu coordonatorii programelor sociale şi de sănătate gestionate de Primăria Capitalei prin instituţiile subordonate, pentru a verifica stadiul programelor şi pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile soluţii pentru eventualele probleme apărute, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

"În ultimii trei ani, aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare în valoare de 153 milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia de Asistenţă Socială, Centrul pentru Tineret şi Centrul pentru Seniori. Proiectele din domeniul sănătăţii realizate de ASSMB sunt foarte apreciate, mai multe primării din ţară exprimându-şi dorinşa de a replica unele dintre ele. Unul dintre programele ASSMB de succes este cel de fertilizare in vitro "O şansă pentru cuplurile infertile": 174 de copii au venit pe lume în urma procedurilor decontate prin program şi avem încă 169 de sarcini în evoluţie. Până în prezent, au fost depuse şi aprobate 1544 de dosare în cadrul FIV 1 şi FIV 2", a afirmat Firea, citată în comunicat.

Conform acesteia, sunt gestionate programe diverse, de la sprijinirea copiilor şi adulţilor aflaţi în situaţii dificile, la încurajarea natalităţii, a testării pe durata sarcinii şi a formării tinerelor cupluri, susţinerea posibilităţii de a deveni părinte, sprijin pentru tineri la angajare şi omagierea seniorilor.

"Vom continua să acordăm astfel de stimulente, care ating obiective importante pentru aceste categorii de populaţie. Deşi nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în plan social şi în sănătatea bucureştenilor, sunt programe şi proiecte de succes, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni", a spus Firea.

Astfel, începând din 2017, în Bucureşti s-au acordat, prin DGASMB: Stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilităţi, în cuantum de 500 lei/lună - 48.513 beneficiari; Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilităţi, în cuantum de 1.000 lei/lună - 5.390 beneficiari; Stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut - 40.723 beneficiari; Ajutor social comunitar pentru familia monoparentală - 156 beneficiari; Vouchere Materna, în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale - 21.461 beneficiari; Sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 lei - 699 beneficiari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma bucur ca dna Firea s-a gandit la persoanele adulte cu dizabilitatii

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie