PRIMĂRIA CAPITALEI:"Este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei"

A.A.
Comunicate de presă /

"Este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei"

Primăria Capitalei anunţă că, având în vedere că nu a primit încă bani în plus de la Guvern întrucât nu s-a făcut rectificarea bugetului de stat, este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei, atât a unor venituri prognozate a fi încasate, cât şi reducerea unor cheltuieli. Domeniile prioritare şi serviciile de utilitate publică nu vor fi afectate, iar sumele alocate sănătăţii şi subvenţiilor vor creşte, precizează Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în şedinţa de Consiliu General din 26 iunie, pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărare privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2019.

"Având în vedere că, până la momentul prezentării proiectului de rectificare a bugetului PMB, Primăria Capitalei nu a primit bani în plus de la Guvern, respectiv diferenţă din cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru că nu s-a realizat rectificarea bugetului de stat, este necesară rectificarea atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Capitalei, cât şi reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent", precizează PMB.

Conform sursei citate, primarul general, Gabriela Firea, a atras atenţia, încă din februarie, referitor la situaţia financiară a Capitalei, respectiv reducerea cu 25 % a veniturilor pentru Primărie, ca urmare a modului în care a fost construit bugetul de stat în anul 2019.

Ulterior, în luna mai, Primăria Capitalei a solicitat Guvernului modificarea bugetului de stat la următoarea rectificare bugetară, în sensul suplimentării bugetului PMB cu 800 de milioane de lei. Majorarea a fost solicitată nu ca o favoare, ci tocmai pentru ca Municipiul Bucureşti să fie tratat în mod egal cu alte unităţi administrativ-teritoriale, şi anume să nu încaseze în acest an mai puţin decât alocarea din anul 2018. Este vorba despre o diferenţă de 393,5 de milioane de lei, la care se adaugă sumă de 415,8 miloane de lei - pentru acoperirea diferenţei neîncasate de Municipiul Bucureşti din impozitul pe venit, în anul 2019, până în prezent, în comparaţie cu încasările de anul trecut, mai scrie în comunicat.

Potrivit sursei citate, instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei au fost anunţate oficial de la începutul lunii iunie că este necesar să reanalizeze obiectivele propuse în bugetul pe 2019.

"Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de ordonator principal de credite, are posibilitatea de a propune atât reduceri cât şi majorări de buget, în funcţie de situaţiile specifice intervenite pe parcursul anului, cu toate acestea a aplicat principiul colaborării şi al dialogului în relaţia cu instituţiile subordonate şi a ţinut cont de răspunsurile acestora în pregătirea rectificării bugetare. Este un tratament de care Capitala, la rândul său, nu a beneficiat la momentul elaborării bugetului de stat, atunci când nu a fost consultat de Guvern în privinţă modului de alocare a sumelor pentru Municipiul Bucureşti", mai scrie în comunicatul instituţiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS