DIGI Comunications

Primăria Capitalei propune acordarea titlului de cetăţean de onoare Patriarhului Daniel

T.T.
Politică / 26 ianuarie 2019

Patriarhul Daniel (Sursa foto: Twitter)

Patriarhul Daniel (Sursa foto: Twitter)

Primăria Capitalei propune acordarea titlului de cetăţean de onoare Patriarhului Daniel, într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General (CGMB) programată pe 31 ianuarie, publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit proiectului de hotărâre, "se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoştinţă pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată în plan naţional şi internaţional".

În expunerea de motive, primarul Capitalei, Gabriela Firea, subliniază "grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe, toate în incinta Catedralei noi".

Tototdată, Firea vorbeşte despre "importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei".

Gabriela Firea mai menţionează "curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand, care în anul 1920 a susţinut că «Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor... Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam»".

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. dacă are atâtea calități puneți-l șef la radet, poate au și bucureștenii căldură și apă caldă fără întrerupere.

  Hai sa fim seriosi!

  Au capiat autoritatile in Romania.

  Daca si asta merita titlul de cetatean de onoare, atunci 90% din populatia Bucurestiului o merita (pentru ca este mai apropiata de spiritul sfant decat "sfintiile sale" din conducerea bisericii). 

  Se apropie alegerile,iar politicienii se lingusesc pe lângä baciul-sef pentru ca acesta sä-si mâne turmele de oi înspre psd!

  1. Baciul asta nu prea mai are oi pentru ca multe s-au desteptat si acum se mana singure si nu mai asculta de comenzile altora

  Excelenta alaturarea dintre aticolul despe Papa Francisc si articolul despre Preafericitul Daniel (de ce o fi asa preafericit?). Ce face unul si ce face celalalt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro