Primăria Constanţa şi OMD dezmint informaţiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră

Comunicate de presă / 20 iunie

Primăria Constanţa şi OMD dezmint informaţiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră

Săptămâna aceasta, Adrian Bîlbă, fostul manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a publicat pe reţelele de socializare imagini şi filmuleţe însoţite de afirmaţii alarmiste privind o presupusă poluare severă în Marea Neagră.

Primăria Constanţa şi Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) doresc să aducă clarificări şi să dezmintă categoric aceste informaţii false şi dăunătoare.

"Afirmaţiile făcute de domnul Adrian Bîlbă sunt cu rea intenţie şi au ca scop să strice imaginea litoralului românesc şi să alunge turiştii către alte destinaţii. Aceasta este o încercare flagrantă de a discredita eforturile noastre continue de a asigura un mediu curat şi sigur pentru turişti. În această perioadă critică, când industria turismului se străduieşte să se redreseze, astfel de dezinformări sunt extrem de periculoase. Dacă va fi necesar, vom acţiona în instanţă pentru a proteja interesele comunităţii şi ale industriei turistice locale." - a declarat George Măndilă, preşedinte OMD Mamaia Constanţa.

Constatări oficiale ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral:

Informaţia iniţială: În cursul zilei de 19 iunie 2024, Dispeceratul ABADL a fost informat de către reprezentantul Serviciului poluare al Autorităţii Navale Române - Căpitănia Constanţa, că o navă ARSVOM s-a deplasat în teren, în urma sesizării unei posibile poluări pe Marea Neagră în zona plajei "Reyna" - Constanţa.

Verificarea în teren: Serviciul MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române informează că, în urma deplasării în teren, nu s-a constatat prezenţa de irizaţii de hidrocarburi în apă.

Constatări ale inspectorilor: Inspectorii ABADL s-au deplasat în zonă, unde au constatat că nu se observă irizaţii de produs petrolier în apă şi pe plajă.

Analiza probelor: A fost prelevată o probă de apă din zonă, de către ARSVOM, probă analizată de către laboratorul ABADL, din care nu rezultă prezenţa produsului petrolier.

Măsuri legale:

Primăria Constanţa şi OMD Mamaia Constanţa vor lua toate măsurile necesare pentru a combate astfel de acţiuni şi pentru a asigura o informare corectă şi transparentă a publicului. Dacă va fi necesar, se va acţiona în instanţă împotriva celor care lansează astfel de informaţii false, pentru a proteja reputaţia litoralului românesc şi pentru a descuraja viitoare tentative de dezinformare.

Consecinţele dezinformării:

Dezinformarea poate avea consecinţe grave, atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru comunitatea locală şi industria turismului. Este esenţial ca publicul să fie corect informat pentru a evita panica inutilă şi pentru a menţine încrederea în siguranţa şi calitatea litoralului românesc. Acţiunile de dezinformare, precum cele întreprinse de Adrian Bîlbă, subminează eforturile de a promova litoralul ca o destinaţie turistică de încredere şi atractivă.

Angajamente pentru protejarea litoralului:

Primăria Constanţa şi OMD Mamaia Constanţa îşi reafirmă angajamentul de a proteja şi conserva ecosistemul Mării Negre. Eforturile noastre sunt concentrate pe menţinerea unui mediu sigur şi atractiv pentru turişti, asigurând în acelaşi timp protecţia resurselor naturale şi a biodiversităţii.

Apel la responsabilitate şi informare corectă:

Solicităm cetăţenilor să nu se lase influenţaţi de informaţii neverificate şi alarmiste şi să consulte sursele oficiale pentru informaţii corecte şi actualizate. Informarea corectă şi responsabilă este esenţială pentru prevenirea panicii şi pentru menţinerea încrederii în destinaţiile turistice româneşti.

Sprijinul comunităţii locale:

Îndemnăm comunitatea locală, operatorii de turism şi toţi cei implicaţi în industria turismului să sprijine eforturile noastre de a menţine litoralul românesc o destinaţie sigură şi atractivă. Colaborarea şi solidaritatea sunt vitale pentru succesul acestor eforturi şi pentru depăşirea provocărilor generate de astfel de dezinformări.

Primăria Constanţa şi OMD Mamaia Constanţa reafirmă angajamentul lor de a asigura un mediu curat şi sigur pentru toţi vizitatorii şi locuitorii oraşului şi de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja şi promova litoralul românesc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa mai verifice eforie nord si sud...ce au tevile de deversare canalizare in larg....

    destule plutesc pe apa in sezon de vara.... si nu e de la "pescarusi"...e de la sistemul de "epurare" canalizare....constantean....

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb