Primăria Oraviţa nu a achitat plăţile scadente în octombrie, pentru obligaţiunile emise în 2008

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Primăria Oraviţa nu a achitat plăţile scadente în octombrie, pentru obligaţiunile emise în 2008

Primăria oraşului Oraviţa nu poate să plătească suma de 270.000 lei, echivalentul dobânzii aferente cuponului al XXV-lea şi plata celei de-a XXI-a rate de principal, pentru obligaţiunile emise în 2008, suma fiind deja scadentă la data de 15 octombrie, se arată într-un raport al emitentului remis la finele săptămânii trecute către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Motivul ţine de prelungirea stării de alertă pe teritoriul ţării noastre, coroborat cu imposibilitatea încasării impozitelor şi taxelor locale, se arată în documentul semnat de primarul oraşului, în care se apreciază că suma menţionată va fi achitată eşalonat, într-o perioadă de şase luni, începând cu data de 1 noiembrie a acestui an.

La data de 20 octombrie, primăria plătise suma de 40.000 de lei aferentă celei de-a XX-a rate de principal, iar suma restantă aferentă cuponului al XXIV-lea, de 242.600 lei, se va achita până la data de 31 decembrie 2020, se arată în raport.

Pentru cel de-al XXVI-lea cupon (15 octombrie 2020 - 14 aprilie 2021), rata dobânzii calculate este de 3,24% pe an. Data de referinţă este 12 aprilie 2021, iar data plăţii 15 aprilie. Valoarea dobânzii celui de-al XXVI-lea cupon este de 0,81 lei/obligaţiune. Totodată, atunci se va plăti şi rata a XXII-a de principal, respectiv 3,5 lei/obligaţiune, reiese din notificare.

Nu este pentru prima dată în acest an când primăria Oraviţa ratează achitarea la scadenţă a plăţilor aferente obligaţiunilor, la data de 15 aprilie emitentul nereuşind să plăteacă dobânda aferentă cuponului XXIV şi plata celei de-a XX-a rate din principal, în sumă de 282.600 de lei.

Obligaţiunile emise în urmă cu doisprezece ani de Primăria Oraviţa au o valoare de şase milioane de lei, şi o dobândă variabilă calculată după formula [(ROBID6M+ROBOR6M)/2] + 1.3%.

Titlurile, ce au intrat la tranzacţionare în luna februarie 2009 au scadenţa în data de iunie 2027.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ce terminați, bai nene... O sa mai investească Sullea în astfel de obligațiuni municipale.

  Ăștia pun la pământ și puțina încredere în Bursa care a mai rămas în România.  

  1. ce legatura are bursa, sunt cai legale care trebuiesc urmate in astfel de situati, bursele occidentale sunt pline de astfel de situatii de insolvabilitate este un lucru normal nu face nimeni o tragedie din aceasta

   Obligatiunile municipale sunt vazute in piata, de catre investitori ca titluri cu risc aproape de zero. Adica, daca nu te afli intr-o tara bananiera, africana, precum Romania, o primarie e suficient de solvabila sa mearga la o banca sa se imprumute, sa-si poata plati obligatiile la termen. Acest lucru ar fi trebuit sa se intample si la Oravita.. daca nu eram intr-o tara africana de tot kktul in care nici obligatiunile nu sunt ceea ce par.

  Poprire pe conturi si executare silita...sau asta se aplica doar amarastenilor...

  1. dupa proces de 2 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie