PRIMUL EVENIMENT EXTERN PENTRU NOUL CEO BVB, ADRIAN TĂNASEBursele din regiune vor să coopereze, în contextul schimbărilor legislative europene

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 februarie 2018

Bursele din regiune vor să coopereze, în contextul schimbărilor legislative europene

Managerii burselor din regiune au mai discutat crearea de indici regionali şi instrumente de investiţii derivate

Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, a participat, marţi, la Summitul burselor din regiunea Europei Centrale şi de Est, organizat, la Praga, de Bursa din Praga şi de cea din Varşovia (WSE).

Conform unui comunicat al WSE, aceasta a fost prima întâlnire a managerilor celor şase burse din regiune - din grupul Vişegrad (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria), precum şi România şi Croaţia, eveniment dedicat sporirii cooperării şi schimbului de experienţă.

Potrivit WSE, motivul întâlnirii a fost stabilirea cooperării între cele şase burse, în special cu privire la noile reglementări implementate şi propuse de Uniunea Europeană, care au impact pe toate pieţele europene: "Scopul grupului este să compare impactul acestor schimbări asupra pieţelor din regiune şi să identifice subiectele problematice, pentru a le comunica oficialilor UE. O abordare comună este benefică, nu numai pentru că vocea burselor din ECE trebuie să fie auzită în dezbaterea europeană, dar şi pentru că permite UE să primească feedback din întreaga regiune".

Pieţele de capital europene se confruntă cu provocări precum implementarea Pieţei Unice de Capital sau efectele Brexit.

Reprezentanţii burselor din regiune au agreat că dezvoltarea unei pieţe paneuropene standardizate este de importanţă majoră, dar şi că, la fel de importantă, este concentrarea pe dezvoltarea de ecosisteme regionale şi locale.

Printre subiectele abordate, s-au numărat directiva MiFID II şi impactul său pe bursele mici, iniţiativa Pieţei Unice de Capital, posibila cooperare în crearea de indici regionali şi instrumente de investiţii derivate, precum şi perspective de promovare comună a regiunii.

Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a avizat, în ianuarie, pe Adrian Tănase în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro