PRIN APORT ÎN NUMERARBoard-ul Impact a hotărât majorarea capitalului companiei cu maxim 193,7 milioane lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 septembrie

Board-ul Impact a hotărât majorarea capitalului companiei cu maxim 193,7 milioane lei

Operaţiunea se va derula printr-un plasament privat

Consiliul de Administraţie al Impact Developer & Contractor a hotărât majorarea capitalului companiei prin aport în numerar cu cel mult 193,75 milioane de lei, respectiv emiterea a 775 milioane de acţiuni noi, conform unui raport de ieri al dezvoltatorului imobiliar publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, board-ul Impact a ridicat dreptul de preferinţă al acţionarilor societăţii în cadrul operaţiunii de majorare de capital, iar titlurile nou emise vor fi oferite spre subscriere printr-un plasament privat ce va fi intermediat de Swiss Capital.

"Majorarea capitalului social are ca scop finanţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional", se arată în raportul Impact.

Preţul la care vor fi vândute acţiunile în plasamentul privat va fi dat de cea mai mare valoare dintre: a) preţul mediu ponderat de tranzacţionare al acţiunilor IMP, aferent ultimelor douăsprezece luni anterioare datei deciziei boardului privind demararea operaţiunii; b) valoarea pe acţiune calculată în baza activului net contabil aferent ultimelor situaţii financiare auditate ale societăţii; (c) valoarea nominală a acţiunii.

"Decizia de a demara şi finaliza plasamentul privat rămâne la discreţia Consiliului de Administraţie şi va depinde de mai mulţi factori, inclusiv condiţiile de piaţă", se mai arată în raport.

Hotărârile de ieri ale board-ului Impact vin după ce, la adunarea extraordinară a acţionarilor din data de 20 august, Consiliul companiei fusese autorizat să decidă şi să implementeze majorarea capitalului societăţii prin aport în numerar, printr-una sau mai multe emisiuni de acţiuni, dar care să nu depăşescă suma de 193,75 milioane de lei. De asemenea, board-ul a fost autorizat să poată decide ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor, conform Legii emitenţilor de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

Pentru primele şase luni ale anului, Impact Developer & Contractor a raportat o pierdere de 2,77 milioane de lei, faţă de un profit de 8,65 milioane lei în primul semestru al anului trecut, în timp ce veniturile din vânzarea proprietăţilor imobiliare s-au ridicat la 68,94 milioane de lei, în creştere cu 5% comparativ cu cele din intervalul ianuarie-iunie 2020.

La data de 5 iulie, Gheorghe Iaciu deţinea circa 60% din companie, în timp ce Adrian Andrici avea aproape 16% din Impact Developer & Contractor.

Faţă de preţul acţiunii IMP de la finele săptămânii trecute, de 0,64 lei, evaluarea bursieră a dezvoltatorului imobiliar se ridica la un miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9470
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2484
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6231
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8624
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.1620

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro