ZIARUL BURSA

28 noiembrie
Cămătăreasa - gravură de Dominique Sornique (1708-1756)

Datoria globală, salt către 300 de trilioane de dolari

Călin RecheaMacroeconomie / 21 septembrie 2021

Călin Rechea

Datoria globală a crescut cu 4,8 trilioane de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, până la 296 de trilioane de dolari. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datoria globală a crescut cu 25,1 trilioane de dolari, în timp ce Produsul Intern Brut global a crescut cu doar 6,5 trilioane, până la 83,8 trilioane de dolari, conform ultimului raport Global Debt Monitor (GDM) de la Institute of International Finance (IIF) (vezi graficul 1).

Colapsul Evergrande, gigantul imobiliar chinez, nu reprezintă un "Lehman moment"

Ben MadadiInternaţional / 21 septembrie 2021

Ben Madadi

Situaţia Evergrande ar trebui să fie un avertisment pentru investitorii în companiile îndatorate din sectorul imobiliar 

Potenţialul colaps al Evergrande, compania chineză din domeniul imobiliar, îi sperie pe mulţi participanţi ai pieţelor financiare. Având în vedere că este vorba de o companie uriaşă dintr-o ţară în care nu există un sistem pur capitalist, ci unul gestionat îndeaproape de stat, nu se ştie care va fi deznodământul. Evergrande poate să dea faliment, dar la fel de bine poate să aibă o cu totul altă soartă.

Suntem primii la fraudarea fondurilor europene

RAPORTUL OLAF PENTRU 2020Suntem primii la fraudarea fondurilor europene

I.Ghe.Anticorupţie / 21 septembrie 2021

Ţara noastră are cele mai multe iregularităţi raportate ca fraude, conform raportului întocmit, pentru anul trecut, de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). Cu 237 de raportări care privesc cheltuieli de 166.638.436 euro, România se situează pe primul loc la fraudarea fondurilor europene, la distanţă mare de locul al doilea ocupat de Italia cu 26 de raportări privind cheltuieli de aproximativ 23 milioane euro şi locul al treilea ocupat de Portugalia cu 20 de raportări pentru cheltuieli de 15,6 milioane euro.

Sfânta noastră organizare

Sfânta noastră organizare

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 21 septembrie 2021

Dan Nicolaie

Duminica este recomandat să ieşim la iarbă verde. Când nu plouă, nu e ger şi nu e pandemie. Cum toate terenurile de golf din cartierul în care locuiesc erau ocupate, am zis că nu ar strica să merg la un meci de fotbal din prima Ligă, programat puţin după prânz.

Inflaţie de vorbe

Cătălin AvramescuEditorial / 21 septembrie 2021

Cătălin Avramescu

Am să vă spun, în cele ce urmează, ce s-a întâmplat în politica modernă. Pe măsură ce politicienii moderni citeau din ce în ce mai puţin, ei au început să vorbească din ce în ce mai mult. Până am ajuns la stadiul de acum: zero cunoştinţe, un potop de vorbe fără sens.

China Evergrande Group se apropie de colaps

China Evergrande Group se apropie de colaps

Mihai GongoroiInternaţional / 21 septembrie 2021

Evergrande - primul "moment Minsky" pentru China Acţiunile Sinic, alt dezvoltator mare din China, au colapsat cu 86% în şedinţa de ieri de la bursa din Hong Kong; investitorii se aşteaptă la contagiune Autorităţile chineze compară Evergrande cu Lehman Brothers pentru a băga spaima în speculatorii imobiliari 

Un eveniment istoric a cărei magnitudine nu este clară încă se va derula săptămâna aceasta - colapsul China Evergrande Group, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China şi al treilea cel mai îndatorat.

Dulciurile, un pericol tot mai mare pentru copii

Dulciurile, un pericol tot mai mare pentru copii

O.D.Miscellanea / 21 septembrie 2021

Există alimente care ne îmbolnăvesc, nu mai este un secret pentru nimeni. În cazul copiilor, lucrurile sunt şi mai dramatice, având în vedere tentaţiile la care uneori sunt supuşi inconştient, o mare parte din vină fiind purtată chiar de cei care îi cresc, părinţi sau bunici.

Criza Evergrande contagiază pieţele

Criza Evergrande contagiază pieţele

M.G.Internaţional / 21 septembrie 2021

Pieţele din Europa şi Statele Unite au fost lovite, ieri, de efectul de contagiune al crizei din ce în ce mai adânci în care se găseşte China Evergrande Group, unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, al cărui colaps este comparat de unii analişti cu cel al băncii americane de investiţii Lehman Brothers.

"Industriile europene se pot confrunta cu black-out-uri, în cazul unei ierni geroase"

AVERTISMENT DE LA GOLDMAN SACHS:"Industriile europene se pot confrunta cu black-out-uri, în cazul unei ierni geroase"

M.G.Macroeconomie / 21 septembrie 2021

Specialist din piaţa locală: "Suntem în faţa unei crize mari cu privire la disponibilitatea gazelor naturale pentru la iarnă" 

Majorările de preţuri la energie au început să lovească puternic în activităţile industriale din Uniunea Europeană, iar multiple industrii de pe "bătrânul continent" riscă să ajungă în black-out în eventualitatea manifestării unei ierni geroase, a avertizat ieri Goldman Sachs.

Protest sindical la Congresul PNL

I.Ghe.Politică / 21 septembrie 2021

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA vor protesta sâmbătă, 25 septembrie, în timpul congresului PNL în care va fi ales noul preşedinte al liberalilor, "pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creşterea bunăstării cetăţenilor, a tuturor cetăţenilor, nu doar a celor 1% care câştigă peste 3000 euro", se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

"Până când s-a terminat UNTOLD, totul era în regulă privind pandemia"

ALEXANDRU RAFILA ACUZĂ GUVERNUL CÎŢU:"Până când s-a terminat UNTOLD, totul era în regulă privind pandemia"

G. MARINESCUPolitică / 21 septembrie 2021

Senatorul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentant al ţării noastre în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, susţine că, din cauza abordărilor superficiale şi copilăreşti ale premierului Cîţu privitoare la pandemie, s-a ajuns la situaţia actuală de creştere zilnică, exponenţială, a numărului persoanelor infectate în valul patru al pandemiei cu varianta Delta a Sars-Cov 2.

Board-ul Impact a hotărât majorarea capitalului companiei cu maxim 193,7 milioane lei

PRIN APORT ÎN NUMERARBoard-ul Impact a hotărât majorarea capitalului companiei cu maxim 193,7 milioane lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 septembrie 2021

Operaţiunea se va derula printr-un plasament privat  

Consiliul de Administraţie al Impact Developer & Contractor a hotărât majorarea capitalului companiei prin aport în numerar cu cel mult 193,75 milioane de lei, respectiv emiterea a 775 milioane de acţiuni noi, conform unui raport de ieri al dezvoltatorului imobiliar publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ediţia din 28.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2021

Macroeconomie / 21 septembrie 2021

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2021, până la 3%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9481 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 21 septembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,08 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9481 lei/euro.

Pe pieţele externe, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1.1713 dolari, în depreciere cu 0,10% faţă...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo