PRIN PROIECTUL "GRĂDINESCU"Kaufland România investeşte 300.000 de euro în grădini urbane comunitare

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii /

Retailerul german Kaufland lansează, prin Proiectul "Grădinescu", o reţea de grădini urbane comunitare, transformând acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor de la noi din ţară în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, care pot fi folosite de către comunitate.

Iniţiativa este prima de acest gen a unui retailer din ţara noastră, conform oficialilor companiei.

Proiectul "Grădinescu" se derulează în parteneriat cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România.

Acest proiect constă într-o reţea de nouă grădini urbane comunitare, dintre care trei sunt amplasate pe acoperişurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în incintele a două şcoli din Capitală.

Potrivit reprezentanţilor Kaufland România, primul magazin din reţea cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini urbane se află în Bucureşti, iar până la toamnă vor fi dotate şi alte magazine din Capitală.

Conform reprezentanţilor Kaufland România, prima grădină amenajată are o suprafaţă de 2300 mp, iar toate cele nouă astfel de grădini însumează o suprafaţă de circa 5000-7000 mp.

Oficialii Kaufland România au mai spus că grădina amenajată este de tip hidroponic (metodă ce păstrează cultura pe un substrat prin care circulă permanent apă cu soluţii nutritive).

"Valoarea celor nouă grădini se ridică la aproximativ 300.000 de euro", a menţionat domnul Valer Hancaş, manager Corporate Affairs şi Comunicare Kaufland România.

Domnul Ionuţ Bădică, coordonatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), a menţionat că în grădina deja amenajată au fost plantate peste 3000 de fire de plante, printre care legume (din răsaduri de la Institutul din Buzău), ierburi aromatice (de la producători locali), flori şi plante medicinale, plante cu fructe comestibile, precum şi plante decorative şi livezi de arbuşti sau pomi fructiferi. Reprezentanţii Kaufland România au declarat că persoanele care locuiesc în vecinătatea magazinelor îşi pot cultiva propriile răsaduri în aceste grădini, iar şcolile din apropiere vor avea, de asemenea, desemnate parcele speciale, unde elevii pot să desfăşoare activităţi extraşcolare.

Totodată, reprezentanţii Kaufland România au spus că după finalizarea celor nouă grădini, vor identifica şi alte spaţii în magazinele Kaufland din ţara noastră care să permită amenajarea de astfel de grădini.

Grupul german Kaufland a obţinut în ţara noastră o cifră de afaceri de 2,13 miliarde euro (9,69 miliarde lei) în 2016, potrivit News.ro.

Retailerul german are peste 1250 de magazine în şapte ţări din Europa şi o reţea de 115 magazine la noi în ţară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS