PRIN UNIREA SHOPPING CENTERAdamescu vrea să cumpere acţiuni la Astra Asigurări de cel mult 16 milioane euro

VLAD PÂRVU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2014

Unirea Shopping Center, companie controlată indirect de soţii Carmen şi Dan Adamescu, vrea să cumpere acţiuni Astra Asigurări de cel mult 16 milioane de euro, titlurile asigurătorului fiind însă oprite de la tranzacţionare pe bursă din 18 februarie, când societatea a intrat în administrare specială. Cea mai recentă tranzacţie operată la bursă cu acţiuni Astra a fost înregistrată în decembrie 2012.

Un convocator al Unirea Shopping Center spune că acţionarii vor discuta, la 5 iunie, aprobarea achiziţionării unui pachet de acţiuni emise de Astra Asigurări a cărui valoare nu va depăşi suma de 16 milioane de euro. În document nu se precizează mărimea pachetului de acţiuni Astra vizat.

Prin intermediul The Nova Group Investments România, soţii Dan şi Carmen Adamescu controlează un pachet reprezentând 74,16% din acţiunile Unirea Shopping Center (SCDM). În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

Structura acţionariatului Astra Asigurări (ATRA), liderul pieţei asigurărilor în 2012, include The Nova Group Investments România - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL - 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. Epsilon Estate Provider este controlată chiar de omul de afaceri Dan Adamescu. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit, la 18 februarie, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special. Compania de asigurări are în prezent un capital social de 192,7 milioane de lei.

Unirea Shopping Center a încheiat anul trecut cu afaceri de 17 milioane euro, cu 8% mai mici faţă de 2012, şi un profit net în scădere cu 51%, la 637.048 euro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro