PRINTR-O SCRISOARE DESCHISĂAntreprenorii solicită deblocarea finanţărilor pe măsura granturilor pentru investiţii

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 03 martie

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită public, printr-o scrisoare deschisă adresată, ieri, ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, să comunice care sunt acţiunile pe care ministerul le va întreprinde pentru deblocarea Măsurii 3 - granturi pentru investiţii.

Reprezentanţii antreprenorilor din ţara noastră menţionează că, în urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîţu a declarat în cadrul şedinţei

Biroului Permanent al CNIPMMR că o soluţie pe termen scurt pentru deblocarea implementării măsurii 3 ar putea fi eliminarea proiectelor legate de domeniul imobiliar.

"E o discuţie pe care o să o am cu ministrul Economiei. Ar fi păcat să nu mergem cu această măsură mai departe. Toată problema a apărut la modul de interpretare a ordonanţei de urgenţă. Noi vorbeam de spaţii de producţie, dar producţia are un sens mai larg, depinde de cine şi cum interpretează", a mai spus cu acel prilej Florin Cîţu.

"Subliniem că este de maximă necesitate adoptarea, în regim de urgenţă, de măsuri care să asigure accesul IMM-urilor la surse de finanţare şi solicităm prezentarea de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a unui calendar, cu acţiuni şi termene clare care să vizeze operaţionalizarea Măsurii 3", afirmă Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR în scrisoarea deschisă adresată ministrului Claudiu Năsui.

Amintim că prin măsura 3 - granturi pentru investiţii, companiile din ţara noastră pot primi finanţări cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro. Bugetul total alocat pentru măsura 3 este de 550 milioane euro. Implementarea măsurii a fost însă influenţată în momentul depunerii solicitărilor de criteriul prioritar privind gradul de cofinanţare din partea solicitantului, iar multe cereri cu grad mare de cofinanţare au fost depuse în ultimele două zile din perioada trimiterii aplicaţiilor. Majoritatea acestora privesc investiţii în achiziţionarea de imobile, iar în presă au apărut semnale că aplicaţia a fost fraudată de funcţionari din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) şi de funcţionari ai unor bănci.

În urma acestor suspiciuni, ministrul Claudiu Năsui a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie care a deschis un dosar de cercetare in rem (asupra faptelor), modul de implementare al măsurii 3 fiind verificat şi de Corpul de Control al premierului Florin Cîţu.

Menţionăm că pentru măsura 3 au aplicat 27.736 de firme, valoarea totală a solicitărilor fiind de 15,88 miliarde de lei, potrivit informaţiilor publicate de MEAT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro