Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

PRO ROMÂNIA, PREGĂTITĂ DE ALEGERILE ANTICIPATEOamenii lui Ponta nu vor vota Cabinetul Orban 2

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Parlamentarii Pro România nu vor vota învestirea guvernului Orban 2, conform deciziei de ieri a Biroului Executiv al formaţiunii politice condusă de Victor Ponta.

Gabriela Podaşcă, purtător de cuvânt al Pro România, a declarat:

"Aşa cum Pro România nu a votat Guvernul Orban în noiembrie, şi bine am făcut, tot aşa nu vom vota cabinetul Orban 2. Noi alegem să ne pregătim pentru alegeri locale şi parlamentare în luna iunie.Rămânem aproape de cetăţeni, le cunoaştem problemele şi venim cu soluţii concrete pentru rezolvarea acestora".

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale politice nu vor participa la votul de învestire a Cabinetului Orban 2.

Eugen Tomac a spus: "Vom face ceea ce am făcut şi atunci când a existat moţiunea de cenzură împotriva premierului Orban: vom sta în bănci, vom asigura cvorumul, pentru că asta mi se pare esenţial, să oferim cadrul necesar pentru a se desfăşura lucrurile, însă nu participăm la vot, pentru că în democraţie îţi asumi lucruri şi atunci când îţi convin, şi când nu îţi convin. Nu cred că forţarea alegerilor anticipate este cheia pentru a ieşi din haosul în care ne aflăm. Adâncirea acestei crize ne poate costa foarte mult".

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban 2 în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00.

Pentru ca guvernul Orban 2 să fie învestit are nevoie de 233 de voturi pentru. În cazul respingerii sale de către Parlament, preşedintele Klaus Iohannis va consulta partidele parlamentare şi va desemna un nou premier. Dacă şi guvernul propus de acesta este respins de Parlament, Legislativul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS