Problemă cu protecţia datelor la Nokia

Ziarul BURSA #Internaţional /

Autorităţile din Finlanda vor inves­tiga dacă telefoanele Nokia au încălcat reglementările referitoare la protecţia datelor, în urma unei informaţii potrivit căreia unele terminale au trimis date în China.

Telefoanele sub marca Nokia sunt dezvoltate sub licenţă de compania finlandeză HMD Global, care susţine că nici un fel de date personale nu au ajuns la terţe părţi, cu toate că a existat o deficienţă software la un lot de telefoane, care a fost remediată. Televiziunea publică din Norvegia, NRK, a relatat că expunerea datelor are legătură cu modelul Nokia 7 Plus, construit de HMD. Potrivit televiziunii, compania "a admis că un număr nespecificat de telefoane Nokia 7 Plus au trimis date către un server din China". Nokia, care primeşte redevenţe de la HMD, dar nu are o investiţie directă în această companie, a refuzat să comenteze.

Acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora grupul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei este un pericol pentru securitate a amplificat îngrijorările guvernelor occidentale. Huawei, care concurează cu Nokia pe piaţa reţelelor de telecomunicaţii, neagă că ar exis­ta riscuri de spionaj.

NRK a anunţat că un utilizator de Nokia 7 Plus a contactat televiziunea afirmând că telefonul său se conectează frecvent la un anumit server, trimiţând pachete de date în format necriptat. HMD a refuzat să spună cui aparţine serverul. "Putem confirma că nu au fost trimise informaţii personale unei terţe părţi", susţine HMD Global, care a adăugat că a fost o eroare de sofware în cazul unui singur lot al unui model de telefon. "Aceste date nu au fost procesate şi nicio persoană nu ar fi putut fi identificată pe baza datelor respective", a mai explicat compania. Eroarea a fost remediată în februarie şi toate dis­pozitivele afectate au instalat remediul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS