PROCEDURĂ DE INFRINGEMENTMandatul european de arestare, incorect transpus în legislaţia internă de autorităţile de la Bucureşti

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai

Mandatul european de arestare, incorect transpus în legislaţia internă de autorităţile de la Bucureşti

Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva României şi Luxemburgului pentru transpunerea incorectă a legislaţiei Uniunii Europene privind mandatul european de arestare, se arată într-un comunicat de presă emis, ieri, de Executivul Comunitar.

"Unele prevederi ale deciziei cadru privind mandatul european de arestare nu au fost transpuse corect, privind de exemplu limitele de timp pentru luarea unei decizii privind executarea unui mandat de arestare european sau predarea unei persoane solicitate", se menţionează în comunicatul Comisiei Europene.

Practic, autorităţile de la Bucureşti au primit o scrisoare de punere în întârziere şi au la dispoziţie două luni pentru a notifica Comisia de la Bruxelles cu privire la aplicarea aplicarea măsurilor solicitate, în caz contrar riscând trimiterea unui aviz motivat.

Mandatul european de arestare este o procedură judiciară simplificată transfrontalieră pentru predarea unei persoane a cărei extrădare este solicitată pentru punerea sub acuzare sau executare a unei sentinţe penale. Operaţional de la 1 ianuarie 2004, mandatul european de arestare a înlocuit lungile proceduri de extrădare care existau anterior între statele membre.

CE a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 24 de state membre pentru netranspunerea completă sau parţială a unora dintre prevederile deciziei cadru, mai informează Comisia în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro