Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Proces amplu de modernizare a Magistralei 2 de metrou

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică /

Metrorex va începe, în această toamnă, înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea Magistralei 2 de metrou Pipera - Berceni, lucrare care va dura 48 de luni, fără întreruperea circulaţiei pe timp de zi.

Declaraţia a fost făcută, ieri, de Dumitru Şodolescu, directorul Metrorex, care a precizat: "Trebuie să înţelegeţi că Magistrala 2 este foarte veche, dovadă că o băgăm într-o etapă de modernizare complexă, care înseamnă înlocuirea căii de rulare pe toată lungimea, 18 kilometri, cale dublă, şi înlocuirea echipamentelor de pe calea de rulare. Durata este de 48 de luni, datorită faptului că vom lucra numai pe timp de noapte, fără a întrerupe circulaţia. Dacă ar fi fost să fie o execuţie nouă, o făceai într-un an şi jumătate".

Directorul Metrorex a precizat că licitaţia pentru această lucrare va fi introdusă, astăzi, de către companie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Şodolescu a arătat: "O să fie o durată de nu mai mult de doi luni de zile pentru depunerea ofertelor, deci în trimestrul IV vrem să dăm drumul la lucrări".

El a precizat că numeroasele incidente şi defecţiuni apărute în ultimele luni pe această magistrală au fost cauzate de vechimea infrastructurii: "Aces-te defecte nu au apărut de pe o zi pe alta, ci sunt datorită vechimii pe care o are această cale de rulare. (...) Este obligaţia noastră lunară - toate defecţiunile trenurilor de metrou sunt analizate împreună cu compania care realizează mentenanţa, se iau măsuri preventive; pentru calea de rulare pe timpul nopţii se fac verificări de inspectorii de la siguranţa circulaţiei, specialiştii noştri de la Linii şi Tunele lucrează".

Şodolescu a mai spus că programul de reabilitare pentru Magistrala 2 include şi modernizarea tuturor celor 14 staţii. Conform directorului Metrorex, modernizarea magistralei 2 se va face în 2 etape. În prima, vor fi cumpărate cele 24 de trenuri noi, iar etapat a doua este împărţită în trei subetape. Prima dintre acestea se referă la accesul nou deschis ieri în staţia Tineretului, a doua vizează modernizarea căii de rulare, iar ultima înseamnă modernizarea celor 14 staţii ale magistralei. Referitor la aceas-tă modernizare, Dumitru Şodolescu a precizat că vor fi efectuate lucrări de arhitectură, la instalaţii, la sistemele PSI, la alimentarea cu apă şi vor fi realizate noi accese la cele 5 staţii care în acest moment au un singur acces. Printre staţiile cu acces unic se numără Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu şi Pipera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie